Методом Монте-Карло (MK) дослiджено процес утворення структури типу кавового
кiльця при випаровуваннi краплi суспензiї, наповненої колоїдними частинками. Розрахунки проведенi для двовимiрної моделi краплi з урахуванням радiального потоку суспендованих частинок, що спрямований до лiнiї трифазного контакту. Дослiджено залежностi ширини кавового кiльця вiд початкової концентрацiї частинок i коефiцiєнта радiального потоку.
Методом Монте-Карло исследован процесс образования структуры типа кофейного кольца
при испарении капли суспензии, наполненной микро- или наночастицами. Расчеты проведены для двухмерной модели капли с учетом радиального потока взвешенных частиц, направленного к линии трехфазного контакта. Исследованы зависимости ширины кофейного
кольца от начальной концентрации частиц и коэффициента радиального потока.
The Monte-Carlo method is applied to study the process of formation of a coffee ring structure
during drying a droplet containing suspended particles. The calculations are performed for the
two-dimensional model of droplet, by accounting for the radial flow of suspended particles directed
toward the line of the three-phase contact. The dependencies of the coffee ring width on the initial
concentration of particles and the coefficient of radial flow are investigated.