Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Булавін, Л.А. |
|
dc.contributor.author |
Храпатий, С.В. |
|
dc.contributor.author |
Лебовка, М.І. |
|
dc.contributor.author |
Вигорницький, М.В. |
|
dc.contributor.author |
Пивоварова, Н.С. |
|
dc.date.accessioned |
2015-11-18T14:55:03Z |
|
dc.date.available |
2015-11-18T14:55:03Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.citation |
Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки / Л.А. Булавiн, С.В. Храпатий, М.I. Лебовка, M.В. Вигорницький, Н.С. Пивоварова // Доповiдi Нацiональної академiї наук України. — 2014. — № 12. — С. 71-76. — Бібліогр.: 11 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1025-6415 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/88636 |
|
dc.description.abstract |
Методом Монте-Карло (MK) дослiджено процес утворення структури типу кавового
кiльця при випаровуваннi краплi суспензiї, наповненої колоїдними частинками. Розрахунки проведенi для двовимiрної моделi краплi з урахуванням радiального потоку суспендованих частинок, що спрямований до лiнiї трифазного контакту. Дослiджено залежностi ширини кавового кiльця вiд початкової концентрацiї частинок i коефiцiєнта радiального потоку. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Методом Монте-Карло исследован процесс образования структуры типа кофейного кольца
при испарении капли суспензии, наполненной микро- или наночастицами. Расчеты проведены для двухмерной модели капли с учетом радиального потока взвешенных частиц, направленного к линии трехфазного контакта. Исследованы зависимости ширины кофейного
кольца от начальной концентрации частиц и коэффициента радиального потока. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The Monte-Carlo method is applied to study the process of formation of a coffee ring structure
during drying a droplet containing suspended particles. The calculations are performed for the
two-dimensional model of droplet, by accounting for the radial flow of suspended particles directed
toward the line of the three-phase contact. The dependencies of the coffee ring width on the initial
concentration of particles and the coefficient of radial flow are investigated. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Доповіді НАН України |
|
dc.subject |
Фізика |
uk_UA |
dc.title |
Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Моделирование образования структуры типа кофейного кольца при испарении капли, содержащей взвешенные частицы |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Simulation of the formation of a coffee ring structure during drying a droplet containing suspended particles |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
538 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті