Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Булавін, Л.А.
dc.contributor.author Храпатий, С.В.
dc.contributor.author Лебовка, М.І.
dc.contributor.author Вигорницький, М.В.
dc.contributor.author Пивоварова, Н.С.
dc.date.accessioned 2015-11-18T14:55:03Z
dc.date.available 2015-11-18T14:55:03Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки / Л.А. Булавiн, С.В. Храпатий, М.I. Лебовка, M.В. Вигорницький, Н.С. Пивоварова // Доповiдi Нацiональної академiї наук України. — 2014. — № 12. — С. 71-76. — Бібліогр.: 11 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/88636
dc.description.abstract Методом Монте-Карло (MK) дослiджено процес утворення структури типу кавового кiльця при випаровуваннi краплi суспензiї, наповненої колоїдними частинками. Розрахунки проведенi для двовимiрної моделi краплi з урахуванням радiального потоку суспендованих частинок, що спрямований до лiнiї трифазного контакту. Дослiджено залежностi ширини кавового кiльця вiд початкової концентрацiї частинок i коефiцiєнта радiального потоку. uk_UA
dc.description.abstract Методом Монте-Карло исследован процесс образования структуры типа кофейного кольца при испарении капли суспензии, наполненной микро- или наночастицами. Расчеты проведены для двухмерной модели капли с учетом радиального потока взвешенных частиц, направленного к линии трехфазного контакта. Исследованы зависимости ширины кофейного кольца от начальной концентрации частиц и коэффициента радиального потока. uk_UA
dc.description.abstract The Monte-Carlo method is applied to study the process of formation of a coffee ring structure during drying a droplet containing suspended particles. The calculations are performed for the two-dimensional model of droplet, by accounting for the radial flow of suspended particles directed toward the line of the three-phase contact. The dependencies of the coffee ring width on the initial concentration of particles and the coefficient of radial flow are investigated. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Доповіді НАН України
dc.subject Фізика uk_UA
dc.title Моделювання утворення структури типу кавового кільця при випаровуванні краплі, що має у складі суспендовані частинки uk_UA
dc.title.alternative Моделирование образования структуры типа кофейного кольца при испарении капли, содержащей взвешенные частицы uk_UA
dc.title.alternative Simulation of the formation of a coffee ring structure during drying a droplet containing suspended particles uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 538


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис