Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Сучаснi дослiдження якостi зерна пшеницi у свiтi: бiосинтез та накопичення запасних бiлкiв, структура, агрегацiя i реологiя у зв'язку з технологiєю зернопродуктiв

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Рибалка, О.I.
dc.contributor.author Моргун, Б.В.
dc.contributor.author Починок, В.М.
dc.date.accessioned 2014-07-15T16:23:50Z
dc.date.available 2014-07-15T16:23:50Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation Сучаснi дослiдження якостi зерна пшеницi у свiтi: бiосинтез та накопичення запасних бiлкiв, структура, агрегацiя i реологiя у зв'язку з технологiєю зернопродуктiв / О.I. Рибалка, Б.В. Моргун, В.М. Починок // Физиология и биохимия культурных растений. — 2011. — Т. 43, № 6. — С. 463-477. — Бібліогр.: 24 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0522-9310
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/66431
dc.description.abstract Подано огляд результатів сучасних аналітичних і технологічних досліджень запасних білків зерна пшениці, виконаних у провідних лабораторіях світу. Висвітлено питання, пов’язані з механізмами біосинтезу запасних білків зерна, їх накопиченням у процесі розвитку й дозрівання зернівки, взаємодії білків та інших інгредієнтів зерна. Продемонстровано ефективність використання біотехнологічних методів у керуванні процесами біосинтезу білків зерна, поліпшення їх харчової цінності. uk_UA
dc.description.abstract Представлен обзор результатов современных аналитических и технологических исследований, выполненных в ведущих лабораториях мира. Освещены вопросы, связанные с механизмами биосинтеза запасных белков зерна, их накоплением в процессе развития и созревания зерновки, взаимодействием белков и других ингредиентов зерна. Продемонстрирована эффективность использования биотехнологических методов в управлении процессами биосинтеза белков зерна, улучшения их пищевой ценности. uk_UA
dc.description.abstract Recent analytical and technological research of wheat grain storage proteins are reviewed. Gluten proteins biosynthesis, their accumulation during grain development, proteins interaction with other grain compounds are discussed. Efficiency of biotechnology in regulation of seed proteins biosynthesis and protein nutrition quality improvement has demonstrated. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология и биохимия культурных растений
dc.title Сучаснi дослiдження якостi зерна пшеницi у свiтi: бiосинтез та накопичення запасних бiлкiв, структура, агрегацiя i реологiя у зв'язку з технологiєю зернопродуктiв uk_UA
dc.title.alternative Современные исследования качества зерна пшеницы в мире: биосинтез и накопление запасных белков, структура, агрегация и реология в связи с технологией зернопродуктов uk_UA
dc.title.alternative Recent research of wheat grain quality in the world: storage proteins biosynthesis, accumulation, structure, aggregation and rheology related to end-use products uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 575.113.2:577.112.82


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис