Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Температурочутливі "non-fouling” наношари на основі полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату)

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Стецишин, Ю.Б.
dc.contributor.author Жолобко, О.Ю.
dc.contributor.author Коструба, А.М.
dc.contributor.author Дончак, В.А.
dc.contributor.author Гаргай, Х.І.
dc.contributor.author Ріпак, Л.М.
dc.contributor.author Воронов, С.А.
dc.date.accessioned 2023-02-09T16:20:18Z
dc.date.available 2023-02-09T16:20:18Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Температурочутливі "non-fouling” наношари на основі полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату) / Ю.Б. Стецишин, О.Ю. Жолобко, А.М. Коструба, В.А. Дончак, Х.І. Гаргай, Л.М. Ріпак, С.А. Воронов // Украинский химический журнал. — 2013. — Т. 79, № 8. — С. 123-127. — Бібліогр.: 9 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0041–6045
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/188002
dc.description.abstract Показано можливість формування на поверхні скла прищеплених температурочутливих наношарів полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату). Їх структуру та температурочутливі властивості досліджено методами еліпсометрії та визначення контактних кутів змочування. Встановлено, що отримані наношари практично не адсорбують білки з водного розчину в температурному інтервалі 20—32 °С. uk_UA
dc.description.abstract Показана возможность формирования на поверхности стекла привитых температурочувствительных нанослоев поли(ω-этилтриэтиленгликоль-α-метакрилата). Их структура и температурочувствительные свойства исследованы методами эллипсометрии и определения контактных углов смачивания. Установлено, что полученные нанослои практически не адсорбируют белки из водных растворов в температурном интервале 20—32 °С. uk_UA
dc.description.abstract In the present work we modified a peroxide glass surface with grafted macromolecules of the poly(ethyl ether triethylene oxide methacrylate). As result on the glass surface has been formed grafted nanolayer determined thick and structure. The structure and temperature sensitive properties of the obtained nanolayers have been investigated using ellipsometry and wetting methods. We have determined that obtained nanolayer really don’t adsorb proteins from aquatic solution at different temperatures. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Украинский химический журнал
dc.subject Химия высокомолекулярных соединений uk_UA
dc.title Температурочутливі "non-fouling” наношари на основі полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату) uk_UA
dc.title.alternative Температурочувствительные “non-fouling” нанослои на основе поли(ω-этилтриэтиленгликоль-α-метакрилата) uk_UA
dc.title.alternative Temperaturesensitive “non-fouling” nanolayers based on poly(ω-ethyltriethylenglycol-α-methacrylate) uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 541.183, 541.4, 678.02, 678.7


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис