Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Оптимизация раскисления стали с использованием данных об активности растворенного кислорода

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Бойко, В.С.
dc.contributor.author Якин, М.Н.
dc.contributor.author Коваль, С.А.
dc.contributor.author Стефанец, А.В.
dc.contributor.author Фентисов, И.Н.
dc.contributor.author Годынский, А.А.
dc.contributor.author Чичкарев, Е.А.
dc.date.accessioned 2017-04-17T20:15:27Z
dc.date.available 2017-04-17T20:15:27Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation Оптимизация раскисления стали с использованием данных об активности растворенного кислорода / В.С. Бойко, М.Н. Якин, С.А. Коваль, А.В. Стефанец, И.Н. Фентисов, А.А. Годынский, Е.А. Чичкарев // Металл и литье Украины. — 2012. — № 2-3. — С. 12-15. — Бібліогр.: 6 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2077-1304
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/116004
dc.description.abstract Проведены исследования изменения окисленности металла мартеновской печи на плавках различных марок стали. Проанализированы факторы, влияющие на величину активности кислорода в сталеплавильном агрегате перед выпуском и в ковше. Показана целесообразность регулирования окисленности металла на выпуске добавками углерода с целью снижения доли плавок, требующих комплексного раскисления и, в перспективе, уменьшения расхода ферромарганца на ковшовое раскисление. uk_UA
dc.description.abstract Проведено дослідження зміни окисленості металу мартенівської печі на плавках різних марок сталі. Проаналізовано фактори, що впливають на величину активності кисню в сталеплавильному агрегаті перед випуском і в ковші. Показано доцільність регулювання окисленості металу на випуску добавками вуглецю з метою зниження частки плавок, що вимагають комплексного розкислення та, в перспективі, зниження витрат феромарганцю на ковшове розкислення. uk_UA
dc.description.abstract Open hearth furnace metal oxidation changes study when melting different steel grades has been realized, factors having impact on oxygen activity in the steel-making unit before tapping and in the ladle have been analyzed. Rationality of metal oxidation regulation with carbon additives at the moment of tapping, thus allowing to decrease the quantity of heats, requiring complex deoxidation, and to decrease ferro-manganese consumption for ladle deoxidation in the future, is demonstrated. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Металл и литье Украины
dc.title Оптимизация раскисления стали с использованием данных об активности растворенного кислорода uk_UA
dc.title.alternative Оптимізація розкислення сталі з використанням даних про активність розчиненого кисню uk_UA
dc.title.alternative Optimization of steel deoxidation process using data on dissolved oxygen activity uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 669.18


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис