Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль пальмитиновой жирной кислоты в иницииации гипертриглицеридемии, гиперхолестеринемии, атеросклероза и атероматоза

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Титов, В.Н.
dc.contributor.author Рожкова, Т.А.
dc.contributor.author Амелюшкина, В.А.
dc.contributor.author Кухарчук, В.В.
dc.date.accessioned 2017-02-13T18:01:39Z
dc.date.available 2017-02-13T18:01:39Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Роль пальмитиновой жирной кислоты в иницииации гипертриглицеридемии, гиперхолестеринемии, атеросклероза и атероматоза / В.Н. Титов, Т.А. Рожкова, В.А. Амелюшкина, В.В. Кухарчук // Международный медицинский журнал. — 2015. — Т. 21, № 2. — С. 5-14. — Бібліогр.: 31 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2308-5274
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/113793
dc.description.abstract Проанализирована роль избытка пальмитиновой жирной кислоты в развитии гиперлипопротеинемии, высокого содержания спирта холестерина в липопротеинах низкой плотности, патогенезе атеросклероза и формировании атероматоза интимы артерий. Подчеркнута необходимость устранения афизиологичного большого содержания в пище пальмитиновой кислоты. Результаты исследования могут бать использованы при формировании биологических основ профилактики сердечно−сосудистых заболеваний. uk_UA
dc.description.abstract Проаналізовано роль надлишку пальмітинової жирної кислоти у розвитку гіперліпопротеїнемії, підвищеного вмісту спирту холестерину в ліпопротеїнах низької щільності, патогенезі атеросклерозу і формуванні атероматозу інтими артерій. Підкреслено необхідність усунення афізиологічно великого вмісту в їжі пальмітинової кислоти. Результати дослідження можуть бути використані під час формування біологічних засад профілактики серцево−судинних захворювань. uk_UA
dc.description.abstract The role of excessive palmitic fatty acid in the development of hyperlipoproteinemia, high cholesterol alcohol in low density lipoproteins, the pathogenesis of atherosclerosis and intimal atheromatosis formation were analyzed. The necessity to eliminate aphysiologically high content of palmitic acid in the diet was emphasized. The results can be used in the formation of the biological basis of cardiovascular diseases prevention. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Международный медицинский журнал
dc.subject Кардиология uk_UA
dc.title Роль пальмитиновой жирной кислоты в иницииации гипертриглицеридемии, гиперхолестеринемии, атеросклероза и атероматоза uk_UA
dc.title.alternative Роль пальмітинової жирної кислоти в ініціації гіпертригліцеридемії, гіперхолестеринемії, атеросклерозу та атероматозу uk_UA
dc.title.alternative The role of palmitic fatty acid in initiation of hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia, atherosclerosis, and atheromatosis uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 616.13-004.6-02:547.295.92


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис