У статті розглядається розвиток кондитерської промисловості Харкова у мануфактурній та фабрично-мануфактурній стадіях, його особливості та загальні закономірності. В окремому порядку приділяється увага персоналіям кондитерського світу Харкова та співвідношенню продуктів регіональної специфіки та загальноєвропейського асортименту.
В статье рассматривается развитие кондитерской промышленности Харькова в мануфактурной и
фабрично-мануфактурной стадиях, его особенности и общие закономерности. В отдельном порядке уделяется внимание персоналиям кондитерского мира Харькова и соотношению продуктов региональной специфики и общеевропейского ассортимента.
The paper is devoted to the development of
the confectionery industry of Kharkov in manufactory and fabric-manufactory stages,
its features and the general laws. In separately order the attention to a personnels of
the confectionery world of Kharkov and a parity of products of regional specifi city and
the all-European assortment is paid.