Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Изменение антиоксидантных свойств экстрактов плаценты человека после замораживания

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Розанова, С.Л.
dc.contributor.author Науменко, Е.И.
dc.contributor.author Розанова, Е.Д.
dc.contributor.author Нардид, О.А.
dc.date.accessioned 2013-06-02T10:24:07Z
dc.date.available 2013-06-02T10:24:07Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Изменение антиоксидантных свойств экстрактов плаценты человека после замораживания / С.Л. Розанова, Е.И. Науменко, Е.Д. Розанова, О.А. Нардид // Пробл. криобиологии. — 2010. — Т. 20, № 3. — С. 288-296. — Бібліогр.: 25 назв. — рос., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7673
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/44503
dc.description.abstract Представлены экспериментальные данные, полученные при сравнительной оценке влияния различных режимов замораживания-оттаивания на антиоксидантную активность экстрактов плаценты человека, определяемую по способности восстанавливать трехвалентное железо и ABTS+-радикал, хелатировать ионы железа, удалять перекись водорода, а также по содержанию фенольных соединений. Показано, что медленное замораживание экстрактов до –20°С приводит к снижению их антиоксидантной активности, в то время как быстрое замораживание до –196°С – к увеличению этой активности за счет конформационных изменений белковых антиоксидантов. uk_UA
dc.description.abstract Представлено експериментальні дані, отримані при порівняльній оцінці впливу різних режимів заморожування-відігріву на антиоксидантну активність екстрактів плаценти людини, яку визначали за здатністю відновлювати тривалентне залізо та ABTS+-радикал, хелатувати іони заліза, видаляти перекис водню та за вмістом фенольних сполук. Показано, що повільне заморожування екстрактів до –20°С призводить до зниження їх антиоксидантної активності, у той час як швидке заморожування до –196°С – до збільшення цієї активності за рахунок конформаційних змін білкових антиоксидантів. uk_UA
dc.description.abstract The experimental data, obtained under comparative evaluation of different freeze-thawing protocols’ influence on human placenta extract antioxidant activity, estimated by capacity to reduce the ferric iron and ABTS+ radical, to chelate ferrous ions, to scavenge hydrogen peroxide and also by phenolic compound content, have been presented. Slow freezing of the extracts down to –20°С has been shown to cause the lowering of its activity, while rapid freezing down to –196°С increases the activity due to protein antioxidants‘ conformational changes. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Проблемы криобиологии
dc.subject Теоретическая и экспериментальная криобиология uk_UA
dc.title Изменение антиоксидантных свойств экстрактов плаценты человека после замораживания uk_UA
dc.title.alternative Change of Antioxidative Properties of Human Placental Extracts after Freezing uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 611.013.85:612.015.21].086.13


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис