Дослiдженнями бiодеструкцiї полiуретанiв, якi мiстять в основному ланцюзi фрагменти моносахариду D-манiту та модифiкованого гiдразидом iзонiкотинової кислоти дисахариду D-лактози в α-амiлазi й трипсинi, виявлено, що збiльшення вмiсту модифiкованої D-лактози сприяє прискоренню деструкцiї полiмерного ланцюга в модельних середовищах, причому в трипсинi деструкцiя вiдбувається значно iнтенсивнiше, нiж в α-амiлазi.
By studing the biodegradation of polyurethanes that contain, in the basic macrochain, fragments of monosugar D-mannit and disugar of D-lactose modified by hydrazide of isonicotinic acid in α-amylase and tripsin, it is revealed that an increase in the content of modified D-lactose promotes the acceleration of degradation of a polymeric chain in model environments. In tripsin, the degradation is much more intensive than that in α-amylase.