На 180 курсантах одного з вищих військових учбових закладів вивчена залежність ряду фізіологічних показників вегетативної нервової системи і нервово психічних функцій від характеру харчування. Встановлено погіршення цих показників на фоні фактичного харчування, незбалансованого по найважливішим нутрієнтам, у тому числі білкам, жирам, вуглеводам, вітамінам і мінеральним речовинам. Встановлена можливість нормалізації фізіологічних характеристик вегетативної нервової системи і деяких нервово психічних функцій шляхом корекції харчування соєвим білково жировим збагачувачем (СБЖО) і багатим біогенними стимуляторами джерелом адаптагенів – Біотрітом С, розробленими під керівництвом професора Левицького А.П.
A dependence of sequence of physiological indexes of vegetative nervous system and nervo psychical functions on the nature of nutrition was studied on 180 cadets of one of the military institutions of higher education. There was discovered worsening of these indexes against the background of existing nutrition, which wasn’t balanced
according to the most important nutrients, such as proteins, fats, carbohydrates, vitamins and mineral substances. There was determined possibility of normalization of
physiological indexes of vegetative nervous system and of some nervo psychical functions by means of correction of nutrition with use of soya protein fat concentrate
(SPFC) and rich with biogenous stimulators source of adaptagens – Biotrit C, which was developed under supervision of prof. Levitskiy A.P.