Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Сравнительный анализ отечественных и международных требований к содержанию пестицидов в продуктах питания и продовольственном сырье

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Тоня, В.А.
dc.contributor.author Севостьянова, Т.А.
dc.contributor.author Просенюк, С.Н.
dc.contributor.author Тихонова, Т.В.
dc.contributor.author Балановская, И.А.
dc.contributor.author Дерикот, И.В.
dc.date.accessioned 2011-06-29T21:51:08Z
dc.date.available 2011-06-29T21:51:08Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Сравнительный анализ отечественных и международных требований к содержанию пестицидов в продуктах питания и продовольственном сырье / В.А. Тоня, Т.А. Севостьянова, С.Н. Просенюк, Т.В. Тихонова, И.А. Балановская, И.В Дерикот. // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2006. — № 1. — С. 58-65. — Бібліогр.: 11 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1818-9385
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/22756
dc.description.abstract Сьогодні основним документом, що визначає показники безпеки харчової продукції в Україні, є «Медико-біологічні вимоги і санітарні норми якості продовольчої сировини і харчових продуктів» № 5061-89 (МБТ), розроблені і прийняті в СРСР ще в 1989 році. Авторами виявлено невідповідність в найменуваннях продукції, переліку пестицидів і нормах у вітчизняних і міжнародних нормативних документах. Необхідно розглянути можливість регламентації контролю тих груп продукції, які не вказані у вітчизняних нормативних документах, по міжнародних документах, переглянути перелік пестицидів і можливість отримання інформації про вживані пестициди від фірм-виробників харчової продукції і сировини і при необхідності проводити контроль по цих пестицидах. При проведенні контролю по залишковому вмісту пестицидів в харчовій продукції необхідно зберегти більш строгі вимоги регламентації ПДК пестицидів, які встановлені вітчизняними документами. При розробці і формуванні нового нормативного документа з урахуванням міжнародних норм і вимог, першочергову увагу надавати використанню потенційних можливостей членства України у Всесвітній Організації охорони здоров'я і Продовольчій Сільськогосподарській Організації з метою забезпечення Україною її соціально-економічних і екологічних інтересів, охорони здоров'я населення і безпечної торгівлі продовольчою сировиною і харчовою продукцією. uk_UA
dc.description.abstract For today the basic document determining parameters of safety of food production in Ukraine is "Medical and Biologic Requirements and Sanitary Norms of Quality of Food Raw Material and Foodstuff " 5061-89 (MBR), developed and accepted in the USSR in 1989. The Authors have established discrepancy in names of production, the list of pesticides and the norms given in domestic and international normative documents. It is necessary to consider an opportunity of the control regulation of those groups of production which are not specified in domestic normative documents in accordance with the international documents, to reconsider the list of pesticides and an opportunity of reception of the information on the pesticides used from manufacturing food production and raw material firms and if necessary to make the control over these pesticides. At monitoring procedure under the residual contents of pesticides in food production it is necessary to keep more strict requirements of pestisides maximum concentration limit regulation which are established by domestic documents. By the development and formation of the new normative document in view of the international norms and requirements, prime attention should be given to the use of potential opportunities of Ukraine's membership in WHO and FAO with the purpose of maintenance of its social, economic and ecological interests with Ukraine, public health cares and safe trade in food raw material and food production. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Актуальні проблеми транспортної медицини
dc.subject Профилактическая медицина uk_UA
dc.title Сравнительный анализ отечественных и международных требований к содержанию пестицидов в продуктах питания и продовольственном сырье uk_UA
dc.title.alternative Порівняльний аналіз вітчизняних і міжнародних вимог до вмісту пестицидів в продуктах харчування і продовольчій сировині uk_UA
dc.title.alternative The comparative analysis of domestic and international requirements to the contents of pesticides in food stuffs and foodraw material uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 614.31:615.917.2/9(083.74)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис