В статті розглянуті принципи і порядок обліку основних засобів на виробничих підприємствах харчової галузі України. Розглянуто порядок обліку основних засобів на прикладі ДП ДАК “Хліб України“ Одеський портовий елеватор, виявлені деякі дрібні недоліки, на підставі яких розроблені та запропоновані заходи з удосконалення обліку основних засобів, з підвищення точності й достовірності їх обліку. Розроблені підходи можуть бути застосовані до вдосконалення обліку в практичній діяльності багатьох підприємств елеваторного комплексу України.
The main principles and order of fixed assets accounting for production enterprises of Ukrainian food industry are considered in the article. The process of fixed assets accounting is considered on example of SE GSC “Khlib Ukrainy” Odessa port elevator on the basis of which fixed assets accounting measures improvements that allows to increase the exactness and authenticity of their accounting process are developed and offered. The developed approaches can be applied to perfection of accounting in practical activity for many Ukrainian elevator complex enterprises.