Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Ткачова, Д.Л. |
|
dc.contributor.author |
Дуган, О.М. |
|
dc.date.accessioned |
2011-04-11T20:47:00Z |
|
dc.date.available |
2011-04-11T20:47:00Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier.citation |
Мутагенні та токсичні властивості компонентів деяких зразків ковбасних виробів у тесті Еймса / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів. — 2009. — Т. 7, № 2. — С. 249-256. — Бібліогр.: 21 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
1810-7834 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/18904 |
|
dc.description.abstract |
За допомогою тесту Еймса з метаболічною активацією та без неї визначено потенційну мутагенну дія неорганічної та органічної фракцій п’яти зразків сирокопчених ковбас. Отримані експериментальні дані свідчать про наявність у ковбасах хімічних речовин прямої і непрямої мутагенної дії, здатних індукувати генні мутації за різними механізмами, а також речовин із токсичними властивостями відносно тест-організмів. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
При помощи теста Эймса с метаболической активацией и без таковой определена потенциальная мутагенная активность неорганической и органической фракций пяти образцов сырокопченых колбас. Полученные экспериментальные данные свидетельствуют о наличии в колбасах химических веществ, с одной стороны, способных индуцировать генные мутации с разными механизмами действия, с другой – прямого и непрямого действия, а также веществ с токсичными свойствами относительно тест-организмов. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The organic and non-organic fractions of the five smoked sausage samples have been tested by means of Ames Salmonella/microsome assay for the potential genetic activity evaluation. Experimental data have shown existence of direct and non-direct mutagens, bactericidal substances and the chemical substances which are able to induce gene mutations with the different mechanisms of action. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М.І. Вавилова |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів |
|
dc.subject |
Оригінальні статті |
uk_UA |
dc.title |
Мутагенні та токсичні властивості компонентів деяких зразків ковбасних виробів у тесті Еймса |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Мутагенные и токсические свойства компонентов некоторых образцов колбасных изделий в тесте Еймса |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Mutagenic and toxical properties of some sausage samples components in the Ames-test |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
575.224.4:579.253.4:637.524 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті