З допомогою шляхового аналізу встановлено, що з поміж дев’яти досліджуваних елементів структури врожаю у детермінації вмісту білка в зерні озимої пшениці провідну роль відіграють кількість зерна на головному колосі та маса зерна з рослини, причому прямі ефекти цих ознак різноспрямовані. Істотної ролі висоти рослин не виявлено. При створенні високоврожайного сорту, який би характеризувався підвищеною білковістю, пропонується у схрещування включати форми, які б відзначались високою кількістю некрупних зерен.
С помощью метода путевого анализа было установлено, что из девяти исследуемых элементов структуры урожая при детерминации содержания белка в зерне озимой пшеницы основную роль играет количество зёрен на главном колосе и масса зерна с растения, причём прямые эффекты этих признаков являются разнонаправленными. Существенной роли высоты растений не наблюдается. При создании высокоурожайного сорта, который бы характеризовался повышенным содержанием белка предлагается включать в скрещивание формы, отличающиеся высоким количеством некрупных зёрен.
Using the method of path analysis, the author has observed that among nine investigated elements of the crop structure determining protein level in the winter grain the leading role is attributed to the number of grains in the main ear and their mass, the effects of these features having different directions. The dependence on the height of the plant has not been observed. It is suggested to include the grades with high number of medium-sized grains when creating highly productive grades with high protein content.