The article discusses the problematic aspects relating to the nature, accounting, economic justification of the depreciation process and depreciation policy of food industry enterprises. A possible solution to the problem of improving the financial security of the enterprise by using the mechanism of deferred taxes is shown. The main criteria for determining the intensity of operation of non-current assets are disclosed and analyzed.
У статті розглянуто проблемні аспекти, що стосуються суті, обліку, економічного обґрунтування процесу амортизації та амортизаційної політики підприємств харчової галузі. Показано можливе рішення проблеми поліпшення фінансового забезпечення підприємства шляхом використання механізму відстрочених податків. Розкрито та проаналізовано основні критерії визначення інтенсивності експлуатації необоротних активів.
В статье рассмотрены проблемные аспекты, касающиеся сущности, учета, экономического обоснования процесса амортизации и амортизационной политики предприятий пищевой отрасли. Показано возможное решение проблемы улучшения финансового обеспечения предприятия путем использования механизма отсроченных налогов. Раскрыты и проанализированы основные критерии определения интенсивности эксплуатации необотротных активов.