Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Хитин- и хитозансодержащие комплексы из мицелиальных грибов: получение, свойства, применение

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Унрод, В.И.
dc.contributor.author Солодовник, Т.В.
dc.date.accessioned 2019-06-17T15:00:15Z
dc.date.available 2019-06-17T15:00:15Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.citation Хитин- и хитозансодержащие комплексы из мицелиальных грибов: получение, свойства, применение / В.И. Унрод, Т.В. Солодовник // Біополімери і клітина. — 2001. — Т. 17, № 6. — С. 526-533. — Бібліогр.: 89 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0005DB
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/155887
dc.description.abstract В обзоре рассматриваются основные принципы получения хитина и его производных из разных сырьевых источников. Основное внимание уделено проблеме извлечения хитин- и хитозансодержащих комплексов из мицелиальных грибов. Приведены данные по исследованию химического состава и физико-химических свойств исходного мицелиального сырья и получаемых комплексов. Проанализированы сорбционные свойства комплексов и основные направления использования их в различных областях народного хозяйства. uk_UA
dc.description.abstract In the review main principles of receiving Mtin and its derivatives from different raw sources are considered. The basic attention is paid to the problem of extraction of chitin- and chitosancontaining complexes from mycelial fungi. The data on the chemical composition and physical-chemical properties of the initial mycelial raw material and the complexes received are given. The absorption properties of the complexes and basic trends of their use in various areas of national economy are analysed. uk_UA
dc.description.abstract В огляді розглянуто основні принципи одержання хітину і його похідних з різної сировини. Основну увагу приділено проблемі вилучення хітин- і хітозанвмісних комплексів з міцеліальних грибів. Наведено дані з дослідження хімічного складу і фізико- хімічних властивостей вихідної міцеліальної сировини і отриманих комплексів. Проаналізовано сорбційні властивості комплексів і основні напрямки їхнього використання в різних галузях народного господарства uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Структура та функції біополімерів uk_UA
dc.title Хитин- и хитозансодержащие комплексы из мицелиальных грибов: получение, свойства, применение uk_UA
dc.title.alternative Хітин- і хітозанвмісні комплекси з міцеліальних грибів: одержання, властивості, застосування uk_UA
dc.title.alternative Chitin- and chitosancontaining complexes from mycelial fungy: receiving, properties and use uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 547.995: 576.852.1


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис