Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

The contribution of electrostatic interactions to the collapse of oligoglycine in water

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Karandur, D.
dc.contributor.author Pettitt, B.M.
dc.date.accessioned 2019-06-17T12:55:52Z
dc.date.available 2019-06-17T12:55:52Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation The contribution of electrostatic interactions to the collapse of oligoglycine in water / D. Karandur, B.M. Pettitt // Condensed Matter Physics. — 2016. — Т. 19, № 2. — С. 23802: 1–10. — Бібліогр.: 53 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 1607-324X
dc.identifier.other PACS: 87.15.ap, 87.10.E-, 87.15.Cc
dc.identifier.other DOI:10.5488/CMP.19.23802
dc.identifier.other arXiv:1603.07152
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/155807
dc.description.abstract Protein solubility and conformational stability are a result of a balance of interactions both within a protein and between protein and solvent. The electrostatic solvation free energy of oligoglycines, models for the peptide backbone, becomes more favorable with an increasing length, yet longer peptides collapse due to the formation of favorable intrapeptide interactions between CO dipoles, in some cases without hydrogen bonds. The strongly repulsive solvent cavity formation is balanced by van der Waals attractions and electrostatic contributions. In order to investigate the competition between solvent exclusion and charge interactions we simulate the collapse of a long oligoglycine comprised of 15 residues while scaling the charges on the peptide from zero to fully charged. We examine the effect this has on the conformational properties of the peptide. We also describe the approximate thermodynamic changes that occur during the scaling both in terms of intrapeptide potentials and peptide-water potentials, and estimate the electrostatic solvation free energy of the system. uk_UA
dc.description.abstract Розчиннiсть та конформацiйна стабiльнiсть протеїну є результатом балансу взаємодiй як в межах протеїну, так i мiж протеїном та розчинником. Вiльна енергiя електростатичної сольватацiї олiгоглiцинiв, моделей для хребта протеїну, стає бiльш вигiдною iз зростанням довжини, до того ж довшi пептиди колапсують через формування вигiдних внутрiпептидних взаємодiй мiж диполями CO, в деяких випадках без водневих зв’язкiв. Сильно вiдштовхувальне формування розчинникової порожнини збалансовується ван дер вальсiвським притяганням та електростатичними внесками. Для того, щоб дослiдити конкуренцiю мiж виключенням розчинника та зарядовими взаємодiями, ми моделюємо колапс довгого олiгоглiцину з 15-ма блоками при скейлiнгу зарядiв на пептидi вiд нуля до повного заряду. Ми вивчаємо, який ефект це має на конформацiйнi властивостi пептиду. Ми також описуємо приблизнi термодинамiчнi змiни, що вiдбуваються пiд час скейлiнгу як через iнтрапептиднi потенцiали, так i через потенцiали пептид-вода, i визначаємо вiльну енергiю електростатичної сольватацiї для системи. uk_UA
dc.description.sponsorship The Robert A. Welch Foundation (H-0037), the National Science Foundation (CHE-1152876) and the National Institutes of Health (GM-037657) are thanked for partial support of this work. This research was performed in part using the Keenland and Stampede systems, part of the National Science Foundation XSEDE resources. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Інститут фізики конденсованих систем НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Condensed Matter Physics
dc.title The contribution of electrostatic interactions to the collapse of oligoglycine in water uk_UA
dc.title.alternative Внесок електростатичних взаємодiй у колапс олiгоглiцину у водi uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис