Data on sodium iodide dehydration by thermal heating and microwave drying in vacuum are compared. The use of microwave energy has been shown to provide a higher dehydration efficiency at reduced energy consumption. The working pressure range providing the best dehydration efficiency has been determined.
Сопоставляются данные по обезвоживанию йодида натрия с помощью термического нагрева и вакуумной СВЧ-сушки. Показано, что применение СВЧ-энергии позволяет увеличить эффективность обезвоживания при сокращении энергозатрат. Определен диапазон рабочих давлений, при которыгх процесс обезвоживания происходит наиболее эффективно.
Порівнюються дані з зневоднюванню йодиду натрію за допомогою тєрмічного на-rpiBy та вакуумної НВЧ-сушки. Показано, що застосування НВЧ-енергії дозволяє збільшити ефективність зневоднювання при скороченні енерговитрат. Визначено діапазон робочих тисків, при яких процес зневоднювання відбувається найбільш ефективно.