Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Перегляд Парадигма за темою "Етоси і топоси літератури крізь віки"

Репозиторій DSpace/Manakin

Перегляд Парадигма за темою "Етоси і топоси літератури крізь віки"

Сортувати за: Порядок: Результатів:

  • Содомора, А. (Парадигма, 2011)
    У центрі есею – образ дерева (дуба) як символ зв’язку землі і неба, єдності поколінь від античності до сьогодні та трансформації образу-символу при пересадженні його на український літературний ґрунт у поетичних інтерпретаціях.
  • Набитович, І. (Парадигма, 2011)
    У статті розглянуто використання сюжету роману Ґеорґа Еберса «Імператор» у повісті Наталени Королевої «Сон тіні». З перспективи порівняльно-типологічного підходу продемонстровано інверсійну трансформацію сюжету, показано, ...
  • Бакула, Б. (Парадигма, 2011)
    У центрі уваги дослідника образи міст Києва і Петербурга у творчості польського письменника Ярослава Івашкевича як символи метафізичного початку і кінця на тлі європейської цивілізації, символи, що врівноважуються поєднанням ...
  • Пушак, Ю. (Парадигма, 2011)
    Автор аналізує результат взаємодії літератури і кіно – кінотранскрипцію як об’єкт літературознавства. Кінотранскрипція розглянута під кутом подвійної рецепції літературного тексту: режисерської і глядацької.
  • Гаврилів, Т. (Парадигма, 2011)
    У статті аналізуються «Голоси Марракешу» Еліаса Канетті в контексті життя і творчості письменника. Е. Канетті здійснює подорож до джерел себе. Композиція книжки підкреслює ідентичнісний характер подорожі.

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис