Разработана методика модификации крахмального клея на основе кукурузного и картофельного крахмала. Полученные катионированные крахмальные клеи КУ-1, КД-1 и КУ-2, КД-2 использовали при изготовлении образцов картона для плоских слоев гофрокартона. Показано, что применение полученных клеев позволяет значительно повысить физико-механические показатели картона и при этом уменьшить мутность подсеточных вод, а также увеличить скорость обезвоживания массы на сетке.
Розроблено методику модифікації крохмального клею на основі кукурудзяного та картопляного крохмалів. Одержані катіоновані крохмальні клеї КУ-1, КД-1 та КУ-2, КД-2 використовували під час виготовлення зразків картону для плоских шарів гофрокартону. Показано, що використання одержаних клеїв дозволяє значно підвищити фізико-механічні показники картону та одночасно зменшити мутність підсіткової води, а також збільшити швидкість зневоднення маси на сітці.
The modification method of starch glue on the basis of corn and potato starch is developed. The obtained cationized starch glues of KU-1, KD-1 and KU-2, KD-2 types are applied for corrugated cardboard flat layers cardboard samples manufacture. It is displayed the glues application increases cardboard physical and mechanical properties and decreases waste waters turbidity and also pulp dehydration velocity.