В статье проанализировано и описано влияние теплофизических параметров на процесс экстракции кальция из коллагенкостного фарша субпродуктов птицы. На основании проведенных опытов выбрано оптимальные теплофизические параметры экстракции. Выведена формула для расчета коэффициента массообмена экстракции кальция в зависимости от времени.
У статті проаналізовано та описано вплив теплофізичних параметрів на процес екстракції кальцію із колаген-кісткового фаршу субпродуктів птиці. На основі проведених досліджень обрано оптимальні теплофізичні параметри екстракції. Bиведено формулу для підрахунку коефіцієнта масообміну екстракції кальцію в залежності від часу.
In the study has been analyzed and described the influence of thermophysical parameters on the process of extraction of calcium from collagen-bone stuffing of poultry by-products. On the basis of the conducted experiments the optimum thermophysical parameters of extraction have been chosen. It is also shown out a formula for the calculation of a coefficient of mass exchange of