Стаття присвячена розгляду питання підвищення ефективності сокових виробництв. В умовах високої швидкості розвитку сокового ринку і встановлення на виробництво нового виду соків, виготовлення яких має бути економічно виправдане. У статті запропонований кількісний метод обґрунтування прибутковості виробництва томатного соку. Ключові слова: прибутковість, інвестиції, калькуляція, собівартість, план доходів і витрат, беззбитковості виробництва.
Статья посвящена рассмотрению вопроса повышения эффективности соковых производств. В условиях высокой скорости развития сокового рынка и постановки на производство новых видов соков их изготовление должно быть экономически оправдано. В статье предложенный количественный метод обоснования прибыльности производства томатного сока. Ключевые слова: прибыльность, инвестиции, калькуляция, себестоимость, план доходов и затрат, безубыточности производства.
The article is devoted to consideration of question how to increase an efficiency of juice productions. In the conditions of high speed of juice market and raising on the production of new types of juices development their making must be economic justified. There is the offered quantitative method of ground of profitability of production of tomato juice in the article. Key words: profitability, investments, calculation, prime price, plan of profits and expenses, to the break-even of production.