Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Дементьєв, С.Ю.
dc.date.accessioned 2016-01-19T20:13:32Z
dc.date.available 2016-01-19T20:13:32Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим / С.Ю. Дементьєв // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 265. — С. 43-46. — Бібліогр.: 5 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-0808
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92466
dc.description.abstract Ефективність виробництва є ключовим поняттям в економічній теорії та практиці. Залежно від її розміру формується стратегія та оперативна діяльність підприємств. В той самий час сама ефективність складається з щоденних результатів діяльності. В статті проаналізовано особливості та ефективність виробництва овочів в підприємствах з виробництва овочів у відкритому та захищеному ґрунті. На основі проведеного аналізу розроблені шляхи підвищення ефективності для обох типів вирощування овочів. uk_UA
dc.description.abstract Эффективность производства является ключевым понятием в экономической теории и практике. В зависимости от ее величины формируется стратегия и оперативная деятельность предприятий. В то же время сама эффективность состоит из ежедневных результатов деятельности. В статье проанализированы особенности и эффективность производства овощей в предприятиях по производству овощей в открытом и защищенном грунте. На основе проведенного анализа разработаны пути повышения эффективности выращивания овощей. uk_UA
dc.description.abstract Production Horticulture is an indispensable element of power, providing essential health vitamins and microelements. Unfortunately, the past two decades vegetable producers are experiencing significant economic difficulties, which affects the reduction in the number and range of products. One of the primary ways to stabilize and improve the situation is to increase the efficiency and profitability of production and marketing activities of enterprise. Production efficiency is a key concept in economic theory and practice. Depending on its size formed strategy and operations of enterprises, and the resulting income is a source of further development and modernization of production. At the same time the efficiency and size of future revenues generated from the daily performance. In order to provide the population with fresh produce year-round production of vegetables is carried out both in the open field, and in winter greenhouses. Despite the similarity of the products, each type has a number of peculiarities and requires separate consideration. The paper analyzes the characteristics and efficiency of vegetable production in factories open and protected ground. Based on the analysis developed ways to improve the cultivation of vegetables. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Культура народов Причерноморья
dc.subject Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ uk_UA
dc.title Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим uk_UA
dc.title.alternative Оценка эффективности производства продукции овощеводства и пути ее повышения на предприятиях АР Крым uk_UA
dc.title.alternative Evaluating the effectiveness of vegetable production and ways of its improvement in enterprises of Crimea uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 338.3.003.13:[631.15:635.1/.7](477.75)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис