Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Оценка персонала в дифференциально-диссипативной структуре управления туристическим предприятием

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Жигулин, А.А.
dc.contributor.author Потапова, Е.Ю.
dc.date.accessioned 2016-01-15T20:14:56Z
dc.date.available 2016-01-15T20:14:56Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Оценка персонала в дифференциально-диссипативной структуре управления туристическим предприятием / А.А. Жигулин, Е.Ю. Потапова // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 254. — С. 116-121. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-0808
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92141
dc.description.abstract Разработан ключевой показатель оценки персонала туристического предприятия: уровень освоения работниками “индивидуально-дифференцированной” технологии обслуживания туристов “кан-бан” в режиме “он-лайн”. Использовать его необходимо одновременно с реализацией конкурентной стратегии “дифференциация” и построением “дифференциально-диссипативной” структуры управления туристическим предприятияем. Ключевые слова: оценка, персонал, структура управления. uk_UA
dc.description.abstract Розроблено ключовий показник оцінки персоналу туристичного підприємства: рівень освоєння працівниками “індивідуально-диференційованої” технології обслуговування туристів “кан- бан” у режимі “он-лайн”. Використовувати його необхідно одночасно з реалізацією конкурентної стратегії “диференціація” і побудовою “диференційно-дисипативної” структури управління туристичним підприємством. Ключові слова: оцінка, персонал, структура управління. uk_UA
dc.description.abstract A key indicator of personnel evaluation in tourism enterprise has been developed: the level of development of the employees' individual-differentiated online-based technology for kanban servicing of tourists. Performance indicators of personnel in tourism enterprise is a basic element of the Balanced Scorecard effect of the implementation of its competitive strategy, which can be grouped in the following way: indicators determining competency framework; indicators assessing the development of the strategic areas of competence. The first group of indicators include: the ratio of "intuitive and creative" employees in the enterprise. The second group includes: the percentage of employees who have mastered the skills to form the "individualdifferentiated" product. The growth of this index directly affects the increase in sales volume, increasing competitiveness and reducing the overheads of the tourism enterprise. It is supposed to be used simultaneously with the implementation of competitive strategy "differentiation" and building "differential-dissipative" management structure in tourism enterprise. The uptrend for the key indicator of performance evaluation of staff bodes well for the processes of self-organization and self-development of company under unballanced conditions of the tourism market functioning. Keywords: evaluation, personnel, management structure. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Культура народов Причерноморья
dc.subject Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ uk_UA
dc.title Оценка персонала в дифференциально-диссипативной структуре управления туристическим предприятием uk_UA
dc.title.alternative Оцінка персоналу в диференційно-дисипативній структурі управління туристичним підприємством uk_UA
dc.title.alternative Еvaluation of staff in the differential-dissipative structure of the management of tourism enterprises uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status first published uk_UA
dc.identifier.udc 331.108.003.12


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис