Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив умов космічного польоту на продуктивність рослин томатів та їх стійкість до вірусів

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Міщенко, Л.Т.
dc.contributor.author Остапченко, Л.І.
dc.contributor.author Дуніч, А.А.
dc.contributor.author Данілова, О.І.
dc.date.accessioned 2015-08-14T18:08:33Z
dc.date.available 2015-08-14T18:08:33Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Вплив умов космічного польоту на продуктивність рослин томатів та їх стійкість до вірусів / Л.Т. Міщенко, Л.І. Остапченко, А.А. Дуніч, О.І. Данілова // Доповiдi Нацiональної академiї наук України. — 2013. — № 5. — С. 173–178. — Бібліогр.: 15 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/85756
dc.description.abstract Встановлено, що фактори космiчного польоту пiдвищують продуктивнiсть томатiв, концентрацiю каротиноїдiв у плодах (β-каротину та лiкопiну), що має велике значення для застосування цих рослин як продукту харчування космонавтiв у довготривалих космiчних мiсiях. Показано, що рослини, вирощенi з насiння, яке перебувало у космосi, бiльш стiйкi до iнфiкування вiрусами та характеризуються пiдвищеним вмiстом полiфенолiв. uk_UA
dc.description.abstract Установлено, что факторы космического полета повышают продуктивность томатов, концентрацию каротиноидов в плодах (β-каротина и ликопина), что имеет большое значение для использования этих растений как продукта питания космонавтов в длительных космических миссиях. Показано, что растения, выращенные из семян, которые пребывали в космосе, более стойкие к инфицированию вирусами и характеризируются повышенным содержанием полифенолов. uk_UA
dc.description.abstract It is established that space flight factors increase the tomato productivity and the carotenoids concentration in fruits (β-carotene and lycopene), that is important for the use of such plants as cosmonauts nutrition in long-term space missions. It is revealed that tomato plants, whose seeds were exposed to long space flight conditions, are more resistant to viruses and have higher concentrations of polyphenols than those in the stationary control. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Доповіді НАН України
dc.subject Біологія uk_UA
dc.title Вплив умов космічного польоту на продуктивність рослин томатів та їх стійкість до вірусів uk_UA
dc.title.alternative Влияние условий космического полета на продуктивность растений томатов и их устойчивость к вирусам uk_UA
dc.title.alternative Effect of space flight conditions on the productivity of tomato plants and their resistance to viruses uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 578+57.045


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис