Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Study of the radiochemical and thermal conversions mechanism in products of processing of grapes

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Dikiy, N.P.
dc.contributor.author Dovbnya, A.N.
dc.contributor.author Kutovoy, V.A.
dc.contributor.author Kutovoy, S.V.
dc.contributor.author Medvedeva, E.P.
dc.contributor.author Medvedev, D.V.
dc.contributor.author Borisenko, N.V.
dc.date.accessioned 2015-05-13T16:56:51Z
dc.date.available 2015-05-13T16:56:51Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Study of the radiochemical and thermal conversions mechanism in products of processing of grapes / N.P. Dikiy, A.N. Dovbnya, V.A. Kutovoy, S.V. Kutovoy, E.P. Medvedeva, D.V. Medvedev, N.V. Borisenko // Вопросы атомной науки и техники. — 2005. — № 6. — С. 139-141. — Бібліогр.: 5 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-6016
dc.identifier.other PACS: 87.58. Ji
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/81219
dc.description.abstract The extraction of biologically active substance was carried out with help of combination of the physical factors: various conditions of temperature (40, 50, 60°С) and pressure of vacuum drying (8, 14, 16 mm Hg), and also various radiation doses by electrons with energy 12 МeV (10, 20, 40 kGy). The investigations of dynamics of definition of extract acidity and formation level of intermediate active products are carried out. It was established that the modification of properties of grape raw material depends on type of grapes, requirements of vacuum drying and radiation dose by electrons. uk_UA
dc.description.abstract Екстракцію біологічно активних речовин було проведено за допомогою комбінації фізичних факторів: різні режими температури (40, 50, 60°С) і тиску вакуумного сушіння (8, 14, 16 мм Hg), а також різні дози опромінення електронами з енергією 12 МеВ (10, 20, 40 кГр). Проведено дослідження динаміки кислотності екстрактів і рівня утворення проміжних активних продуктів. Показано, що зміна властивостей виноградної сировини залежить від сорту винограду, умов вакуумного сушіння і дози опромінення електронами. uk_UA
dc.description.abstract Экстракция биологически активных веществ была проведена с помощью комбинации физических факторов: различные режимы температуры (40, 50, 60°С) и давления вакуумной сушки (8, 14, 16 мм Hg), а также различные дозы облучения электронами с энергией 12 МэВ (10, 20, 40 кГр). Проведены исследования динамики определения кислотности экстрактов и уровня образования промежуточно-активных продуктов. Показано, что изменение свойств виноградного сырья зависит от сорта винограда, условий вакуумной сушки и дозы облучения электронами. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Вопросы атомной науки и техники
dc.subject Применение ядерных методов uk_UA
dc.title Study of the radiochemical and thermal conversions mechanism in products of processing of grapes uk_UA
dc.title.alternative Вивчення механізму радіаційно-хімічних і термічних перетворень у продуктах переробки винограду uk_UA
dc.title.alternative Изучение механизма радиационно-химических и термических превращений в продуктах переработки винограда uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис