Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Риск формирования «дисфункциональных сдвигов» у беременных женщин при дефиците нутриентов в рационе питания

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Супрун, С.В.
dc.contributor.author Евсеева, Г.П.
dc.contributor.author Козлов, В.К.
dc.contributor.author Морозова, О.Н.
dc.contributor.author Целых, Е.Д.
dc.date.accessioned 2015-01-21T11:44:20Z
dc.date.available 2015-01-21T11:44:20Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Риск формирования «дисфункциональных сдвигов» у беременных женщин при дефиците нутриентов в рационе питания / С.В. Супрун, Г.П. Евсеева, В.К. Козлов, О.Н. Морозова, Е.Д. Целых // Таврический медико-биологический вестник. — 2013. — Т. 16, № 2, ч. 2 (62). — С. 111-114. — Бібліогр.: 10 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2070-8092
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/74504
dc.description.abstract Проведено дослідження добового раціону харчування вагітних жінок Приамур’я (на прикладі м. Хабаровська). Виявлено часткову субстратно-енергетичну недостатність. Визначено дефіцит основних нутрієнтів (білків, жирів, вуглеводів). Середній вміст білка в продуктах добового фактичного індивідуального раціону харчування вагітних жінок був нижче регламентованої потреби для даного регіону в 2,1 рази, жирів – в 1,3 рази, вуглеводів – в 2 рази. Виявлено різке порушення співвідношення нутрієнтів (білки: жири: вуглеводи) у 77,3-90,9% вагітних. Аналіз інтегральних показників функціонального відгуку організму показав їх відповідність регіональним нормативам у 18,2% вагітних; межі «формування специфічних адаптивних якостей» – у 13,6% жінок. Більшість вагітних (54,5%) склали групу «функціонального напруження організму»; 13,6% спостережуваних жінок схильні до високого ризику «дисфункціональних зрушень». uk_UA
dc.description.abstract We have researched the daily diet of pregnant women who are residents of Khabarovsk, the Preamurye Region, which shows a certain substrate-energy deficiency. A shortage of basic nutrients (proteins, fats, carbohydrates) has been revealed. Against the official food-product demand values in this region, the average protein content in the individual daily diets of pregnant women is 2,1 times lower and the average daily fat is 1,3 times lower, the carbohydrate content is 2 times lower. Severe misbalances of nutrients – protein, fat, and carbohydrates have been found in 77,3-90,9% of pregnant women. An analysis of the data obtained has shown that the integral indices of the organism response (IIOR) conform to the regional norms in 18,2% of pregnant women. The level of IIOR was adequate to the limit for the «formation of specific adoptive features» in 13,6% of cases. The majority of pregnant women (54,5%) compose the group of «the functional distress of organism»; 13,6% of pregnant women are at a high risk of development of dysfunctional changes. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України uk_UA
dc.relation.ispartof Таврический медико-биологический вестник
dc.subject Оригинальные статьи uk_UA
dc.title Риск формирования «дисфункциональных сдвигов» у беременных женщин при дефиците нутриентов в рационе питания uk_UA
dc.title.alternative Ризик формування «дисфункціональних зрушень» у вагітних жінок при дефіциті нутрієнтів в раціоні харчування uk_UA
dc.title.alternative The risk of formation of «dysfunctional changes » in pregnancy of women with a shortage of nutrients in the diet uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 618.214-003.95


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис