Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Management of productive capital of cognac industry enterprises of Ukraine

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Mohylova, A.Y.
dc.date.accessioned 2014-06-09T17:26:01Z
dc.date.available 2014-06-09T17:26:01Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Management of productive capital of cognac industry enterprises of Ukraine / A.Y. Mohylova // Економіка промисловості. — 2014. — № 1 (65). — С. 127-135. — Бібліогр.: 25 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-109Х
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/64031
dc.description.abstract Substantiated that the structure of capital involved is the determining factor for predicting capitalization Odessa Cognac Factory. For this reason, to ensure capitalization of the enterprise of cognac industry in Ukraine should focus on the management of development and utilization of productive capital, which is based on planting grapes. In the article the new approach to assessing capitalization of enterprise complete cycle of cognac through organizational and economic transformation of the production capital as a resource base for future capitalization. Focusing on the importance of the sugar content of grapes figure for the volume of alcohol, all calculations are carried out for reasons of ensuring the most collected large amounts of sugar. On this basis concluded that the possible optimization potential distribution area of land under vine particular brand. Given the optimal allocation structure planting grapes for the production of cognac alcohol at Odessa Cognac Factory «Shustov» medium duty sugar harvest grapes can be increased by 3,7%. However, EBITDA increased by 27,8%. Growth of EBITDA ratio can be interpreted as increased capitalization of the test plant. Thus, the redistribution of land area between the grape varieties are output by improving operational performance through better use of the available productive capacity. uk_UA
dc.description.abstract Доведено, що для забезпечення капіталізації підприємства коньячної галузі України варто зосередити увагу на управлінні процесом формування та використання виробничого капіталу. Обґрунтовано новий підхід до оцінки капіталізації підприємства повного циклу виробництва коньяку через організаційно-економічні трансформації виробничого капіталу як ресурсної основи майбутньої капіталізації. uk_UA
dc.description.abstract Доказано, что для обеспечения капитализации предприятия коньячной отрасли Украины следует сосредоточить внимание на управлении процессом формирования и использования производственного капитала. Обоснован новый подход к оценке капитализации предприятия полного цикла производства коньяка через организационно-экономические трансформации производственного капитала как ресурсной основы будущей капитализации. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Інститут економіки промисловості НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Економіка промисловості
dc.subject Problems of industrial enterprises’ and production complexes’ economics uk_UA
dc.title Management of productive capital of cognac industry enterprises of Ukraine uk_UA
dc.title.alternative Управління виробничим капіталом підприємств коньячної галузі України uk_UA
dc.title.alternative Управление производственным капиталом предприятий коньячной отрасли Украины uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 658.14:663.241(477)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис