Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние структурного состояния на тепловые свойства сталей и чугунов

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Евсюков, М.Ф.
dc.contributor.author Бровко, А.А.
dc.date.accessioned 2014-05-28T16:44:30Z
dc.date.available 2014-05-28T16:44:30Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Влияние структурного состояния на тепловые свойства сталей и чугунов / М.Ф. Евсюков, А.А. Бровко // Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии: Сб. научн. тр. — Дніпропетровськ.: ІЧМ НАН України, 2009. — Вип. 19. — С. 295-300. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn XXXX-0070
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/62946
dc.description.abstract Целью исследования являлось комплексное изучение изменения значений коэффициента линейного расширения (ТКЛР) при нагреве и при охлаждении в высокопрочных чугунах и белых износостойких чугунах в интервале температур 20°C…1000°С, оценка влияния структурных составляющих на значения коэффициента линейного расширения в процессе охлаждения реальных изделий. Впервые приведены систематические данные по средним и истинным значениям ТКЛР (α.) как при нагреве, так и при охлаждении в интервале температур от 20 °С до 1000 °С. uk_UA
dc.description.abstract Метою дослідження було комплексне вивчення зміни значень теплового коефіцієнту лінійного розширення (ТКЛР) при нагріві та при охолодженні у високоміцних чавунах і білих зносостійких чавунах в інтервалі температур 20°…1000° С. Здійснено оцінку впливу структурних складових на значення коефіцієнта лінійного розширення в процесі охолоджування реальних виробів. Вперше наведено систематизовані дані щодо середніх та істинних значень ТКЛР (α.) як при нагріві, так і при охолодженні в інтервалі температур від 20°С до 1000° С. uk_UA
dc.description.abstract The purpose of the research was complex studying of change of values of coefficient of linear expansion at heating and at cooling in high-strength pig iron and white wear-proof pig iron in the range of temperatures 20° … 1000° С, an estimation of influence of structural components on values of coefficient of linear expansion in the course of cooling of real products. For the first time regular data on average and true values of coefficient of linear expansion (α) both at heating, and at cooling in the range of temperatures from 20° С to 1000° С are described uk_UA
dc.description.sponsorship Статья рекомендована к печати: ответственный редактор раздела «Металловедение и материаловедение» докт.техн.наук, проф. Г.В.Левченко, рецензент докт.техн.наук, проф. А.М.Нестеренко uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут чорної металургії ім. З.І. Некрасова НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии
dc.subject Металловедение и материаловедение uk_UA
dc.title Влияние структурного состояния на тепловые свойства сталей и чугунов uk_UA
dc.title.alternative Вплив структурного стану на теплові властивості сталей і чавунів uk_UA
dc.title.alternative The influence of the structural condition on thermal properties of steels and pig iron uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 669.017:669.14:669.13


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис