Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Кинетика сушки нарезки яблок в сушильной установке с тепловым насосом

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Ефремов, Г.И.
dc.date.accessioned 2014-05-06T15:32:00Z
dc.date.available 2014-05-06T15:32:00Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Кинетика сушки нарезки яблок в сушильной установке с тепловым насосом / Г.И. Ефремов // Промышленная теплотехника. — 2005. — Т. 27, № 6. — С. 51-55. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0204-3602
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/61498
dc.description.abstract Рассмотрена возможность модифицированного квазистационарного метода для описания кинетики сушки пищевых материалов в сушилке с тепловым насосом при сохранении постоянного объема в процессе сушки и с усадкой. Получены уравнения для расчета основных параметров процесса, текущего и безразмерного влагосодержания, скорости сушки, коэффициента линейной усадки, линеаризации и обобщения опытных данных. Метод проверен путем сравнения с экспериментальными данными по сушке нарезанных яблок в сушилке с тепловым насосом. uk_UA
dc.description.abstract Розглянуто можливість використання модифікованого квазістаціонарного методу для описання кінетики сушіння харчових матеріалів у сушарці з тепловим насосом при зберіганні сталого об'єму в процесі сушіння та з усадкою. Отримано рівняння для розрахунку основних параметрів процесу, поточного та безрозмірного вологовмісту, швидкості сушіння, коефіцієнта лінійної усадки, мінералізації та узагальнення дослідних даних. Метод перевірено шляхом порівняння з експериментальними даними щодо сушіння нарізаних яблук у сушарці з тепловим насосом. uk_UA
dc.description.abstract The application of modified quasistationary method (MQM) for the description of drying kinetics of food materials in a dryer with the heat pump is considered. It is considered the drying of materials, as at preservation of constant volume of material in drying process, and with shrinkage. The equations for calculation of the basic parameters of current and dimensionless moisture content, drying rate, factor of linear shrinkage, also linearization and generalizations of the experimental data are obtained. The method is checked up by comparison with experimental data on drying of apples cut into cubes in a dryer with the heat pump. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут технічної теплофізики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Промышленная теплотехника
dc.subject Теория и практика сушки uk_UA
dc.title Кинетика сушки нарезки яблок в сушильной установке с тепловым насосом uk_UA
dc.title.alternative Drying kinetics of cut apples in a heat pump dryer uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 66.011


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис