Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Методика визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Горюшкіна, Т.Б.
dc.contributor.author Орлова, А.П.
dc.contributor.author Верик, Г.М.
dc.contributor.author Солдаткін, О.П.
dc.contributor.author Дзядевич, С.В.
dc.date.accessioned 2010-02-02T11:30:38Z
dc.date.available 2010-02-02T11:30:38Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Методика визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором / Т.Б. Горюшкіна, А.П. Орлова, Г.М. Верик, О.П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2009. — Т. 25, № 4. — С. 279-289. — Бібліогр.: 24 назв. — укp. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/5688
dc.description.abstract Мета. Розробка методики визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором. Методи. Використано ферментний амперометричний біосенсорний метод аналізу етанолу. Результати. Проведено порівняльний аналіз ефективності застосування двох методів іммобілізації алкогольоксидази (АО) при розробці амперометричного біосенсора для аналізу етанолу у вині. Обрано метод іммобілізації ферменту у парах глутарового альдегіду, за використання якого іммобілізована АО демонструє кращі робочі характеристики. Досліджено селективність, операційну стабільність та стабільність при зберіганні створеного біосенсора, встановлено рН-оптимум його роботи. Відпрацьовано методику визначення етанолу у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового електрода SensLab та АО. Із застосуванням розробленого високостабільного біосенсора проаналізовано концентрацію етанолу у зразках вина. Показано високу кореляцію отриманих результатів із даними методу денситометрії дистиляту. Висновки. Запропоновану методику аналізу етанолу можна в подальшому використовувати у виноробстві. uk_UA
dc.description.abstract Aim. Development of the procedure of ethanol determination in wine by an enzyme amperometric biosensor. Methods. The amperometric biosensor method of ethanol analysis has been used in this work. Results. The paper presents comparative analysis of two methods of alcohol oxidase (AO) immobilization for development of amperometric biosensor for ethanol determination in wine. The method of AO immobilization in glutaraldehyde vapour was chosen as optimal for this purpose. The selectivity, operational and storage stability, and pH-optimum for operation of the created biosensor were determined. The procedure of ethanol determination in wine by amperometric biosensor on the basis of platinum printed electrode SensLab and AO was optimized. The analysis of ethanol concentration in wine and must samples was carried out using the developed high-stable biosensor. A good correlation between the data obtained by the biosensor and densitometry methods was shown. Conclusion. The proposed method of ethanol analysis could be used in wine production. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.subject Молекулярна і клітинна біотехнології uk_UA
dc.title Методика визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором uk_UA
dc.title.alternative Методика определения этанола в вине ферментным амперометрическим биосенсором uk_UA
dc.title.alternative The procedure of ethanol determination in wine by enzyme amperometric biosensor uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.15+573.6


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис