Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль хлібопекарської промисловості споживчої кооперації України у вирішенні продовольчих проблем у 20-і рр. XX ст.

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Оніпко, Т.В.
dc.date.accessioned 2012-01-06T15:42:55Z
dc.date.available 2012-01-06T15:42:55Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Роль хлібопекарської промисловості споживчої кооперації України у вирішенні продовольчих проблем у 20-і рр. XX ст. / Т.В. Оніпко // Наука. Релігія. Суспільство. — 2009. — № 2. — С. 62-69. — Бібліогр.: 36 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1728-3671
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/29873
dc.description.abstract У статті зроблено спробу розкрити роль споживчої кооперації України щодо вирішення продовольчих проблем періоду непу. Зазначено, що продукція хлібопекарських підприємств споживчої кооперації сприяла усуненню продовольчих ускладнень, особливо в період неврожаю 1921 – 1922 pp. та економічної кризи 1923 р. Підкреслено, що хлібопекарські підприємства споживчої кооперації змогли зробити суттєвий внесок у забезпечення потреб зростаючого населення промислових центрів і новобудов під час індустріалізації, витіснивши зі споживчого ринку приватного конкурента. uk_UA
dc.description.abstract В статье предпринята попытка раскрыть роль потребительской кооперации Украины в решении продовольственных проблем периода нэпа. Указано, что продукция хлебопекарских предприятий потребительской кооперации способствовала устранению продовольственных осложнений, особенно в период неурожая 1921 – 1922 гг. и экономического кризиса 1923 г. Подчеркнуто, что хлебопекарские предприятия потребительской кооперации смогли внести существенный вклад в обеспечение потребностей растущего населения промышленных центров и новостроек во время индустриализации, потеснив с потребительского рынка частного конкурента. uk_UA
dc.description.abstract In the article it is made attempt to open the role of the Ukrainian Consumer Cooperatives in the decision of food problems of the period of the New Economic Policy. It is specified that the products of breadbaking enterprises of the Consumer Cooperatives promoted elimination of food complications, specially in a poor harvest of 1921 – 1922 and an economic crisis of 1923. It is emphasized that breadbaking enterprises of the Consumer Cooperatives had brought the essential contribution to maintenance of requirements of rising population of industrial centres during industrialisation, having pressed the private competitor from the consumer market. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Наука. Релігія. Суспільство
dc.subject Історія uk_UA
dc.title Роль хлібопекарської промисловості споживчої кооперації України у вирішенні продовольчих проблем у 20-і рр. XX ст. uk_UA
dc.title.alternative Роль хлебопекарской промышленности потребительской кооперации Украины в решении продовольственных проблем в 20-е гг. XX ст. uk_UA
dc.title.alternative A Role of Breadbaking Industry of the Consumer Cooperatives of Ukraine in the Decision of Food Problems in the 20s of the 20th Century uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 664.6:334:94 (477)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис