Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Study of the effect of plasma chemical oxidation of ethylene impurity on the efficiency of banana storage

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Egorov, M.O.
dc.contributor.author Taran, G.V.
dc.contributor.author Golota, V.I.
dc.contributor.author Zamuriev, O.O.
dc.contributor.author Opalev, P.O.
dc.date.accessioned 2023-12-08T11:01:10Z
dc.date.available 2023-12-08T11:01:10Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Study of the effect of plasma chemical oxidation of ethylene impurity on the efficiency of banana storage / M.O. Egorov, G.V. Taran, V.I. Golota, O.O. Zamuriev, P.O. Opalev // Problems of Atomic Science and Technology. — 2022. — № 6. — С. 119-122. — Бібліогр.: 14 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 1562-6016
dc.identifier.other PACS: 52.80. Hc, 52.90.+z,52.75.−d
dc.identifier.other DOI: https://doi.org/10.46813/2022-142-119
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/195905
dc.description.abstract The effect of the products of plasma chemical reactions (including ozone) on the storage of fruits and berries was studied. Being the product of greatest commercial interest, bananas were selected as the test object. It was shown that the growth of pathogenic microflora is effectively inhibited by the products of plasma chemical reactions. It was shown that the use of a plasma chemical system, due to which ethylene concentration is reduced and ozone concentration is simultaneously maintained at the level of several ppm, could reduce the amount of spoiled products by several times. uk_UA
dc.description.abstract Досліджено вплив продуктів плазмохімічних реакцій (у тому числі і озону) на зберігання плодово-ягідної продукції. Як тест-об’єкт вибрано банани, які мають найбільший комерційний інтерес. Показано, що продуктами плазмохімічних реакцій ефективно пригнічується зростання патогенної мікрофлори. Показано, що використання плазмохімічної системи, яка знижує концентрацію етилену і одночасно підтримує концентрацію озону на рівні декількох проміле, може зменшити кількість зіпсованої продукції у кілька разів. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Problems of Atomic Science and Technology
dc.subject Low temperature plasma and plasma technologies uk_UA
dc.title Study of the effect of plasma chemical oxidation of ethylene impurity on the efficiency of banana storage uk_UA
dc.title.alternative Дослідження вливу плазмохімічного окиснення домішки етилену на ефективність зберігання бананів uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис