Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Main Priorities of Development of Canning Industry in Azerbaijan

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Abbasov, V.
dc.contributor.author Shukurova, S.
dc.date.accessioned 2023-05-24T07:55:56Z
dc.date.available 2023-05-24T07:55:56Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Main Priorities of Development of Canning Industry in Azerbaijan / V. Abbasov, E. Shukurova // Економічний вісник Донбасу. — 2022. — № 4 (70). — С. 17-21. — Бібліогр.: 10 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 1817-3772
dc.identifier.other DOI: 10.12958/1817-3772-2022-4(70)-17-21
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/190176
dc.description.abstract The article discusses the role and importance of foreign trade relations in the development of the canning industry in Azerbaijan and the main priorities for its development, applies the method of comparative analysis of the production, import and export potential of canned fruit and vegetables and canned juices, considers arrangements for the implementation of the main directions taken in this area, as well as the share of individual countries in the export of local products, in accordance with the procedure for conducting a regulatory impact assessment in relation to the studying issues. At the same time, the activity of a more efficient agrarian market for the country is studied in order to form the export potential of canning industry products, to create more significant areas for the import-export of canning production, and the studies are carried out to ensure the formation and efficiency of the import-export system. uk_UA
dc.description.abstract У статті розглядається роль і значення зовнішньоторговельних зв’язків у розвитку консервної промисловості в Азербайджані та основні пріоритети її розвитку, застосовано метод порівняльного аналізу виробництва, імпорту та експорту потенціалу плодоовочевих консервів та консервованих соків, розглядаються заходи щодо реалізації основних напрямків у цій сфері, а також частки окремих країн в експорті вітчизняної продукції відповідно до порядку проведення оцінки регуляторного впливу щодо питань, що вивчаються. Водночас досліджується діяльність більш ефективного аграрного ринку країни з метою формування експортного потенціалу продукції консервної промисловості, створення більш значущих площ для імпорту-експорту консервної продукції, а також проведено дослідження щодо забезпечення формування та ефективності системи імпорту-експорту. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Інститут економіки промисловості НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Економічний вісник Донбасу
dc.subject International and Regional Economics uk_UA
dc.title Main Priorities of Development of Canning Industry in Azerbaijan uk_UA
dc.title.alternative Основні пріоритети розвитку консервної промисловості в Азербайджані uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 634+664.8+339.5(479.24)


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис