Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Діденко, Л.Ф. |
|
dc.contributor.author |
Варбанец, Л.Д. |
|
dc.contributor.author |
Мандріка, Т.Ю. |
|
dc.contributor.author |
Серденко, О.Б. |
|
dc.contributor.author |
Броварська, О.С. |
|
dc.contributor.author |
Васильєв, В.М. |
|
dc.contributor.author |
Співак, М.Я. |
|
dc.date.accessioned |
2008-09-03T13:06:41Z |
|
dc.date.available |
2008-09-03T13:06:41Z |
|
dc.date.issued |
2007 |
|
dc.identifier.citation |
Новий рабдовірус плямистості листя аїру / Л.Ф. Діденко, Л.Д. Варбанец, Т.Ю. Мандріка, О.Б. Серденко, О.С. Броварська, В.М. Васильєв, М.Я. Співак // Доп. НАН України. — 2007. — N 5. — С. 155–159. — Бібліогр.: 15 назв. — укp. |
en_US |
dc.identifier.issn |
1025-6415 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/1890 |
|
dc.description.abstract |
Spot sweetflag virus (SSV) corresponds by its morphology and structural components to the definition of rhabdovirus and belongs to the family of Rhabdoviridae. Virions of SSV have a bacillus-like form and a size of 110–130 × 45 nm. SSV contains structural proteins of 130, 78, 66, 43–39, 32–30, and 25 kDa. In the structure of the virion, the following fat acids are identified: palmitic (47%), linolic (4.2%), oleic (14.9%), stearic (3.94%) aacids holesterol (23%), and carbonhydrates: glucose (25.3%), galactose (18.3%), arabanose (16%), fucose (3.98%), ramnose (3.1%), and mannose (2.32%). In SSV, together with monosaccharides, aminosaccharides (glucosamine and galactosamine) are found. The content of galactosamine is greater than that of glucosamine by a factor of 1 : 7.2. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України |
en_US |
dc.subject |
Біологія |
en_US |
dc.title |
Новий рабдовірус плямистості листя аїру |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.status |
published earlier |
en_US |
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті