Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Внесок елементів структури урожаю у формування рівня вмісту білка в зерні озимої пшениц

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Лиса, Л.Л.
dc.date.accessioned 2011-04-11T19:13:58Z
dc.date.available 2011-04-11T19:13:58Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Внесок елементів структури урожаю у формування рівня вмісту білка в зерні озимої пшениц / Л.Л. Лиса // Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів. — 2009. — Т. 7, № 1. — С. 58-65. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 1810-7834
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/18882
dc.description.abstract З допомогою шляхового аналізу встановлено, що з поміж дев’яти досліджуваних елементів структури врожаю у детермінації вмісту білка в зерні озимої пшениці провідну роль відіграють кількість зерна на головному колосі та маса зерна з рослини, причому прямі ефекти цих ознак різноспрямовані. Істотної ролі висоти рослин не виявлено. При створенні високоврожайного сорту, який би характеризувався підвищеною білковістю, пропонується у схрещування включати форми, які б відзначались високою кількістю некрупних зерен. uk_UA
dc.description.abstract С помощью метода путевого анализа было установлено, что из девяти исследуемых элементов структуры урожая при детерминации содержания белка в зерне озимой пшеницы основную роль играет количество зёрен на главном колосе и масса зерна с растения, причём прямые эффекты этих признаков являются разнонаправленными. Существенной роли высоты растений не наблюдается. При создании высокоурожайного сорта, который бы характеризовался повышенным содержанием белка предлагается включать в скрещивание формы, отличающиеся высоким количеством некрупных зёрен. uk_UA
dc.description.abstract Using the method of path analysis, the author has observed that among nine investigated elements of the crop structure determining protein level in the winter grain the leading role is attributed to the number of grains in the main ear and their mass, the effects of these features having different directions. The dependence on the height of the plant has not been observed. It is suggested to include the grades with high number of medium-sized grains when creating highly productive grades with high protein content. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Українське товариство генетиків і селекціонерів ім. М.І. Вавилова uk_UA
dc.relation.ispartof Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів
dc.subject Оригінальні статті uk_UA
dc.title Внесок елементів структури урожаю у формування рівня вмісту білка в зерні озимої пшениц uk_UA
dc.title.alternative Роль элементов структуры урожая в формировании уровня содержания белка в зерне озимой пшеницы uk_UA
dc.title.alternative The role of the elements of crop structure in formation of protein content level of the winter grain uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 633.11:575.1.2.577.112


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис