Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив фенольних антиоксидантів на окиснення кумолу в емульсії

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Івлєва, Т.М.
dc.contributor.author Моренко, В.В.
dc.contributor.author Ніколаєвський, А.М.
dc.date.accessioned 2022-11-02T15:43:31Z
dc.date.available 2022-11-02T15:43:31Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Вплив фенольних антиоксидантів на окиснення кумолу в емульсії / Т.М. Івлєва, В.В. Моренко, А.М. Ніколаєвський // Украинский химический журнал. — 2010. — Т. 76, № 6. — С. 124-128. — Бібліогр.: 13 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0041–6045
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/186051
dc.description.abstract З метою отримання тестової моделі для оцінки антиоксидантної дії сполук у гетерогенних системах досліджено закономірності окиснення кумолу в емульсії. Визначено оптимальні умови окиснення. Досліджено дію ряду фенольних антиоксидантів на автоокиснення кумолу в водно-органічній системі. Встановлено, що в емульсії більш ефективними є антиоксиданти, які локалізовані переважно в органічній фазі. В цілому антиоксидантна дія фенолів в емульсії визначається їх розподілом між фазами системи, активністю в реакції з пероксидними радикалами субстрату, можливістю орієнтації на міжфазній поверхні, здатністю до реакцій непродуктивного витрачання. uk_UA
dc.description.abstract С целью получения тестовой модели для оценки антиоксидантного действия фенольных соединений в гетерогенных системах исследованы закономерности окисления кумола в эмульсии. Определены оптимальные условия окисления. Исследовано действие ряда фенольных антиоксидантов на окисление кумола в водно-органической системе. Установлено, что в эмульсии более эффективными являются антиоксиданты, локализованные преимущественно в органической фазе. В целом антиоксидантное действие фенолов в эмульсии определяется их распределением между фазами системы, активностью в реакции с пероксидными радикалами субстрата, возможностью ориентации на межфазной поверхности, способностью их участия в реакциях непродуктивного расходования. uk_UA
dc.description.abstract With the purpose of receipt of the model system oxidation of cumene in emulsion is investigated. The optimum conditions of test system oxidation are determined. Antioxidant activity of phenolic compounds at the oxidation of cumene in emulsion is studied. It is set that in emulsion phenolic compounds show more low antioxidant activity as compared to the homogeneous systems. The partition coefficients of phenols in the system cumene-water are determined. In emulsion more effective antioxidants which mainly distributed in organic phase. Antioxidant activity of phenols defined by their partition between phases, interaction with peroxyl radical, orientation on the interface and ability to unproductive reactions. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Украинский химический журнал
dc.subject Органическая химия uk_UA
dc.title Вплив фенольних антиоксидантів на окиснення кумолу в емульсії uk_UA
dc.title.alternative Влияние фенольных антиоксидантов на окисление кумола в эмульсии uk_UA
dc.title.alternative Influence of phenolic antioxidants on oxidation of cumene in emulsion uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 544.431.7:544.773.32


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис