Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Супрун, С.М. |
|
dc.contributor.author |
Донченко, Г.В. |
|
dc.contributor.author |
Кучмеровская, Т.М. |
|
dc.contributor.author |
Пархоменко, Ю.М. |
|
dc.contributor.author |
Исаева, Н.М. |
|
dc.date.accessioned |
2021-02-18T14:48:29Z |
|
dc.date.available |
2021-02-18T14:48:29Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier.citation |
Биотехнология получения и перспективы использования грибного препарата / С.М. Супрун, Г.В. Донченко, Т.М. Кучмеровская, Ю.М. Пархоменко, Н.М. Исаева // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2008. — Т. 5. — С. 365-368. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2219-3782 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/178316 |
|
dc.description.abstract |
Разработана биотехнология получения биопрепарата при совместном
культивировании штаммов микромицетов Fusarium sambucinum F-139 и Fusarium
sambucinum F-10011, что позволило сократить сроки ферментации и повысить выход
биологически активных веществ. Испытания грибного препарата с высоким
содержанием витаминов, коферментов и других биологически активных веществ
свидетельствуют о возможном применении его в качестве кормовой и пищевой
добавки. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Розраблена біотехнологія отримання біопрепарату при сумісному культивуванні
штамів мікроміцетів Fusarium sambucinum F-139 і Fusarium sambucinum F-10011, що
дозволило скоротити терміни ферментації та підвищити вихід біологічно активних
речовин. Випробування грибного препарату з високим вмістом вітамінів, коферментів
та інших біологічно активних речовин свідчить про можливе застосування його в
якості кормової та харчової добавки. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The biotechnology of obtaining of fungial preparation based on joint cultivations of
micromycetes strains of Fusarium sambucinum and Fusarium sambucinumia was developed.
Joint cultivation of strains has alowed to reduce the terms of fermentation and augment the
output of various biologically active substances. The preparation has hight content of
vitamines and other biologically active substances that suggest the possibolity of its using as
food and chow additives. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Фактори експериментальної еволюції організмів |
|
dc.subject |
Біотехнології в медицині і сільському господарстві |
uk_UA |
dc.title |
Биотехнология получения и перспективы использования грибного препарата |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті