Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Биотехнология получения и перспективы использования грибного препарата

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Супрун, С.М.
dc.contributor.author Донченко, Г.В.
dc.contributor.author Кучмеровская, Т.М.
dc.contributor.author Пархоменко, Ю.М.
dc.contributor.author Исаева, Н.М.
dc.date.accessioned 2021-02-18T14:48:29Z
dc.date.available 2021-02-18T14:48:29Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Биотехнология получения и перспективы использования грибного препарата / С.М. Супрун, Г.В. Донченко, Т.М. Кучмеровская, Ю.М. Пархоменко, Н.М. Исаева // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2008. — Т. 5. — С. 365-368. — Бібліогр.: 7 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/178316
dc.description.abstract Разработана биотехнология получения биопрепарата при совместном культивировании штаммов микромицетов Fusarium sambucinum F-139 и Fusarium sambucinum F-10011, что позволило сократить сроки ферментации и повысить выход биологически активных веществ. Испытания грибного препарата с высоким содержанием витаминов, коферментов и других биологически активных веществ свидетельствуют о возможном применении его в качестве кормовой и пищевой добавки. uk_UA
dc.description.abstract Розраблена біотехнологія отримання біопрепарату при сумісному культивуванні штамів мікроміцетів Fusarium sambucinum F-139 і Fusarium sambucinum F-10011, що дозволило скоротити терміни ферментації та підвищити вихід біологічно активних речовин. Випробування грибного препарату з високим вмістом вітамінів, коферментів та інших біологічно активних речовин свідчить про можливе застосування його в якості кормової та харчової добавки. uk_UA
dc.description.abstract The biotechnology of obtaining of fungial preparation based on joint cultivations of micromycetes strains of Fusarium sambucinum and Fusarium sambucinumia was developed. Joint cultivation of strains has alowed to reduce the terms of fermentation and augment the output of various biologically active substances. The preparation has hight content of vitamines and other biologically active substances that suggest the possibolity of its using as food and chow additives. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Біотехнології в медицині і сільському господарстві uk_UA
dc.title Биотехнология получения и перспективы использования грибного препарата uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис