Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Ткачова, Д.Л.
dc.contributor.author Дуган, О.М.
dc.date.accessioned 2021-02-08T17:38:21Z
dc.date.available 2021-02-08T17:38:21Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів / Д.Л. Ткачова, О.М. Дуган // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 7. — С. 310-315. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/176849
dc.description.abstract Коротко висвітлена проблема контамінації м’ясопродуктів при їхньому копченні. Розглядаються два типи копчення: традиційне - коптильним димом, і бездимне – коптильними препаратами. Наводяться дані з потенційної мутагенної і канцерогенної дії копчених продуктів, коптильних препаратів і конденсатів коптильного диму та дані по вмісту в них бенз(а)пірену та інших поліциклічних ароматичних вуглеводнів. uk_UA
dc.description.abstract Коротко освещена проблема контаминации мясопродуктов при их копчении. Рассматриваются два типа копчения: традиционное – коптильным дымом, и бездымное – коптильными препаратами. Приводятся данные по потенциальному мутагенному и канцерогенному действию копченых продуктов, коптильных препаратов и конденсатов коптильного дыма и данные по содержанию в них бенз(а)пирена и других полициклических ароматических углеводородов. uk_UA
dc.description.abstract The problem of meat products contamination during their smoking has been briefly reported. Two types of smoking have been discussed: traditional smoking and smoking with using smoke flavourings. The data concerning potential mutagenic and carcinogenic activity of smoked products, smoke flavourings and wood smoke condensates have been cited. Additionally there is information about the contents of benzo(a)pyrene and other polycyclic aromatic hydrocarbons in mentioned samples. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Генетика людини та медична генетика uk_UA
dc.title Потенційна мутагенна дія копчених м’ясопродуктів uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис