Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Адамовская, А.Г.
dc.contributor.author Сичкарь, В.И.
dc.contributor.author Молодченкова, О.О.
dc.contributor.author Сагайдак, Т.В.
dc.contributor.author Цисельская, Л.Й.
dc.contributor.author Безкровная, Л.Я.
dc.date.accessioned 2021-01-26T19:48:02Z
dc.date.available 2021-01-26T19:48:02Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха / А.Г. Адамовская, В.И. Сичкарь, О.О. Молодченкова, Т.В. Сагайдак, Л.Й. Цисельская, Л.Я. Безкровная // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2009. — Т. 6. — С. 85-86. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 2219-3782
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/174655
dc.description.abstract Проанализированы и систематизированы результаты сравнительного изучения белково- ферментного комплекса семян сои и гороха. Изучен компонентный и аминокислотный состав белков семян сои и гороха и их основных фракций, которые имеют константы седиментации 7S и 11S. Показано, что 7S и 11S белки неодинаково сбалансированы по аминокислотному составу, а их соотношение влияет на питательную ценность семян. Полученные результаты позволят селекционерам вести специальные исследования и отбор сортов сои и гороха продовольственного направления. uk_UA
dc.description.abstract Проаналізовані та систематизовані результати порівняльного вивчення білково- ферментного комплексу насіння сої та гороху. Вивчений компонентний та амінокислотний склад білків насіння сої і гороху та їх основних фракцій, які мають константи седиментації 7S та 11S. Показано, що 7S та 11S білки неоднаково збалансовані за амінокислотним складом, а їх співвідношення впливає на харчову цінність насіння. Отримані результати дозволять селекціонерам вести спеціальні дослідження та відбір сортів сої та гороху продовольчого напрямку. uk_UA
dc.description.abstract The results of comparative study of protein-enzyme complex of seed of soya and pea.was analyzed and systematized. Component and amino acid composition of proteins of seed of soya and pea and their basic factions which have constants of sedimentation of 7S and 11S is studied. It is showed that 7S and 11S proteins is differently balanced on amino acid composition, and their correlation influences on the nutritious value of seed. The got results will allow breeders to conduct the special researches and selection of varieties of soya and pea of food direction. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Фактори експериментальної еволюції організмів
dc.subject Аналіз і оцінка генетичних ресурсів uk_UA
dc.title Сравнительная характеристика белково-ферментативного комплекса семян сои и гороха uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис