Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Сыч, Н.В.
dc.contributor.author Стрелко, В.В.
dc.contributor.author Цыба, Н.Н.
dc.contributor.author Пузий, А.М.
dc.date.accessioned 2011-02-23T17:48:17Z
dc.date.available 2011-02-23T17:48:17Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек / Н.В. Сыч, В.В. Стрелко, Н.Н. Цыба, А.М. Пузий // Доп. НАН України. — 2009. — № 7. — С. 144-148. — Бібліогр.: 12 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 1025-6415
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/17164
dc.description.abstract Шляхом хiмiчної активацiї качанiв кукурудзи ортофосфорною кислотою синтезовано зразки активованого вугiлля. Дослiджено вплив коефiцiєнта просочування та температури карбонiзацiї на порувату структуру вугiлля. Встановлено оптимальнi параметри процесу активацiї, що дозволяють отримувати активоване вугiлля (АВ) з максимально високими характеристиками поруватої структури. Показано, що АВ має високу сорбцiйну здатнiсть по метиленовому блакитному (225 мг/г) та йоду (65%). uk_UA
dc.description.abstract Active carbons have been obtained by the phosphoric acid activation of corn cobs. The impact of the H3PO4 impregnation ratio and the carbonization temperature on a porous structure has been investigated. It has been shown that optimal preparation parameters are the impregnation ratio of 0.75 and the carbonization temperature of 400 °C that allow obtaining carbons with developed porous structure. Carbons obtained by H3PO4 activation of corn cobs show a high sorption capacity to methylene blue (225 mg/g) and iodine (65%). uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України uk_UA
dc.subject Хімія uk_UA
dc.title Влияние количества ортофосфорной кислоты на развитие пористой структуры углей при химическом активировании кукурузных кочерыжек uk_UA
dc.title.alternative Effect of phosphoric acid on the development of a porous structure of carbons obtained by chemical activation of corn cobs uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 541.183


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис