Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Рязанова, М.Є.
dc.contributor.author Бацманова, Л.М.
dc.contributor.author Коваленко, М.С.
dc.contributor.author Михальська, Л.М.
dc.contributor.author Швартау, В.В.
dc.date.accessioned 2019-10-06T18:32:06Z
dc.date.available 2019-10-06T18:32:06Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці / М.Є. Рязанова, Л.М. Бацманова, М.С. Коваленко, Л.М. Михальська, В.В. Швартау // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 497-504. — Бібліогр.: 26 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2308-7099
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159554
dc.description.abstract Досліджено вплив іонів міді та рН середовища на активність ензимів антиоксидантної системи й пероксидне окиснення ліпідів у тканинах коренів проростків озимої пшениці. Встановлено, що в разі добавляння до середовища невеликих кількостей сульфату міді (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантна активність у тканинах коренів пшениці підвищується. Зростання кислотності розчину для пророщування посилює вплив іонів Сu²⁺ на рослини озимої пшениці. uk_UA
dc.description.abstract Исследовано влияние ионов меди и рН среды на активность энзимов антиоксидантной системы и пероксидное окисление липидов в тканях корней проростков озимой пшеницы. Установлено, что при добавлении в среду небольших количеств сульфата меди (0,3; 5 мкмоль) антиоксидантная активность в тканях корней пшеницы повышается. Возрастание кислотности раствора для проращивания усиливает влияние ионов Сu²⁺ на растения озимой пшеницы. uk_UA
dc.description.abstract Effect of Cu²⁺ ions and pH of medium on lipid peroxidation and activity of root tissues antioxidant system of winter wheat seedlings was investigated. It was found that low copper sulphate concentrations (0.3; 5 μM) rise the antioxidant activity in root tissues of wheat plants. Effect of copper ions on wheat plants increased under low pH. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология растений и генетика
dc.title Вплив іонів міді та рН середовища на антиоксидантну активність у тканинах коренів проростків озимої пшениці uk_UA
dc.title.alternative Влияние ионов меди и рН среды на антиоксидантную активность в тканях корней проростков озимой пшеницы uk_UA
dc.title.alternative Effect of copper ions and pH of medium on antioxidant activity in root tissues of winter wheat seedlings uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.1


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис