Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вивчення стійкості до засолення генотипів тритикале озимого з використанням культури ізольованих мікроспор

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Пикало, С.В.
dc.contributor.author Волощук, С.І.
dc.date.accessioned 2019-10-03T16:16:38Z
dc.date.available 2019-10-03T16:16:38Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Вивчення стійкості до засолення генотипів тритикале озимого з використанням культури ізольованих мікроспор / С.В. Пикало, С.І. Волощук // Физиология растений и генетика. — 2014. — Т. 46, № 3. — С. 267-273. — Бібліогр.: 20 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 2308-7099
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/159435
dc.description.abstract Розроблено біотехнологічні умови добору стійких до засолення генотипів тритикале озимого в культурі ізольованих мікроспор. Встановлено, що концентрація 100 мМ NaCl в селективних середовищах дає змогу диференціювати генотипи тритикале за солестійкістю. Показано, що деякі гібриди стійкіші до засолення порівняно з вихідним сортом. Доведено можливість використання культури мікроспор як тест-системи для вивчення солестійкості генотипів тритикале озимого. uk_UA
dc.description.abstract Разработаны биотехнологические условия отбора устойчивых к засолению генотипов тритикале озимого в культуре изолированных микроспор. Установлено, что концентрация 100 мМ NaCl в селективных средах позволяет дифференцировать генотипы тритикале по солеустойчивости. Показано, что некоторые гибриды более устойчивы к засолению по сравнению с исходным сортом. Доказана возможность использования культуры микроспор как тест-системы для изучения солеустойчивости генотипов тритикале озимого. uk_UA
dc.description.abstract The biotechnological terms of selection of resistant winter triticale genotypes to salinity in isolated microspores culture were developed. The concentration of NaCl 100 mM in selective media allows to differentiate triticale genotypes for salt tolerance. It was found that some hybrids have higher resistance to salinity as compared to the original variety. The ability to use microspore culture as a test system for the study of salt tolerance of winter triticale genotypes was proven. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Физиология растений и генетика
dc.title Вивчення стійкості до засолення генотипів тритикале озимого з використанням культури ізольованих мікроспор uk_UA
dc.title.alternative Изучение устойчивости к засолению генотипов тритикале озимого с использованием культуры изолированных микроспор uk_UA
dc.title.alternative The study of tolerance to salinity of winter triticale genotypes using isolated microspores culture uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 633.11:631.523.085:581


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис