Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Физические факторы стабильности трехспиральных структур коллагенового типа

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Борискина, Е.П.
dc.contributor.author Больбух, Т.В.
dc.contributor.author Семенов, М.А.
dc.contributor.author Малеев, В.Я.
dc.date.accessioned 2019-06-19T08:24:22Z
dc.date.available 2019-06-19T08:24:22Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Физические факторы стабильности трехспиральных структур коллагенового типа / Е.П. Борискина, Т.В. Больбух, М.А. Семенов, В.Я. Малеев // Біополімери і клітина. — 2006. — Т. 22, № 6. — С. 458-467. — Бібліогр.: 38 назв. — рос., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.00074D
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156878
dc.description.abstract Вычислены энтальпия межпептидных водородных связей и энергия гидратации коллагена, а также модельного коллагенового политрипептида poly(Gly-Pro-Pro) и определены относительные вклады энергий взаимодействий различных типов в общую энергию стабилизации трехспиральных структур коллагенового типа. Расчет проводили на основании данных комплекса эксперименталь­ных физических методов: ИК спектроскопии, пьезогравиметрии и дифференциальной сканирующей калориметрии. uk_UA
dc.description.abstract Розраховано ентальпію міжпептидних водневих зв'язків та енергію гідратації модельного колагенового політрипептиду poly (Gly-Pro-Pro) та колагену, а також оцінено відносні внески енергій різних типів взаємодій у загальну енергію стабілізації трьохспіральних структур колагенового типу. Розрахунок здійснено на основі даних комплексу експериментальних фі­зичних методик: 14 спектроскопії, пьєзогравіметрії та диференційної сканувальної калориметрії. uk_UA
dc.description.abstract In the present study a complex approach of a number of expe­rimental techniques, namely infrared spectroscopy, quartz piezogravimetry, and differential scanning calorimetry, was used to estimate the hydration energy and enthalpy of interpeptide hydrogen bonds. On the basis of the results obtained the values of relative contributions of energies of interactions of different types into the total energy of stabilization of triple helical collagen structures were evaluated. uk_UA
dc.description.sponsorship Авторы выражают искреннюю благодарность проф. Е. Э. Перскому (ХНУ) за интерес к работе и обсуждение результатов. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Молекулярна біофізика uk_UA
dc.title Физические факторы стабильности трехспиральных структур коллагенового типа uk_UA
dc.title.alternative Фізичні фактори стабільності трьохспіральних структур колагенового типу uk_UA
dc.title.alternative Physical factors of collagen triple helix stability uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.322


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис