Показати простий запис статті

dc.contributor.author Gorbenko, G.P.
dc.date.accessioned 2019-06-19T06:28:40Z
dc.date.available 2019-06-19T06:28:40Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.citation Lysozyme interaction with liposomes: thermodynamics of binding / G.P. Gorbenko // Биополимеры и клетка. — 1999. — Т. 15, № 6. — С. 481-486. — Бібліогр.: 19 назв. — англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000542
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156821
dc.description.abstract Using the method of competitive analysis the interaction of lysozyme with liposomes composed of phosphatidyicholine and diphosphatidylglycerot has been studied. In terms of the lattice and continuum models of large ligand adsorption to membrane thermodynamic parameters for the protein-lipid complexes have been estimated. Lysozyme binding to liposomes containing more than 25 mot % of DPG has been found to be characterized by the positive cooperativity, originating, presumably, from the self-association of the bound protein. uk_UA
dc.description.abstract Методом конкурентного аналізу досліджували взаємодію лізо­циму з ліпосомами, сформованими з фосфатидилхоліну та діфосфатидилгліцерину. У рамках решіткових та континуаль­них моделей адсорбції великих лігандів на поверхні зроблено оцінку термодинамічних параметрів утворення білок-ліпідних комплексів. Встановлено, іар взаємодія білка з ліпосомами, у яких частка дифосфатидил гліцерину складає понад 25 мол%, характеризується позитивною кооперативністю, яка може бути зумовлена самоасоціаиією молекул зв'язаного білка. uk_UA
dc.description.abstract Методом конкурентного анализа исследовано взаимодействие лизоцима с липосомами, состоящими из смесей фосфатидил-холина с дифосфатидил глицерином. В рамках решеточных и континуальных моделей адсорбции больших лигандов на поверхности оценены термодинамические параметры образова­ния белок-липидных комплексов. Установлено, что при содержании дифосфатидил глицерина, превышающем 25 мол% взаимодействие лизоцима с липидным бислоем характеризуется положительной кооперативностью, обусловленной, по-видимо­му, самоассоциацией молекул связанного белка. uk_UA
dc.description.sponsorship I am very grateful to referee for the helpful suggestions aimed at the article improvement. uk_UA
dc.language.iso en uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Структура и функции биополимеров uk_UA
dc.title Lysozyme interaction with liposomes: thermodynamics of binding uk_UA
dc.title.alternative Взаємодія лізоциму з ліпосомами: термодинаміка зв'язування uk_UA
dc.title.alternative Взаимодействие лизоцима с липосомами: термодинамика связывания uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.37


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис