Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Низькотемпературна стабілізація глюкозооксидази в складі біологічного сенсора

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Грищенко, В.І.
dc.contributor.author Нардід, О.А.
dc.contributor.author Розанова, К.Д.
dc.contributor.author Щетинський, М.І.
dc.contributor.author Науменко, Є.Й.
dc.contributor.author Дзядевич, С.В.
dc.date.accessioned 2019-06-18T17:27:09Z
dc.date.available 2019-06-18T17:27:09Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Низькотемпературна стабілізація глюкозооксидази в складі біологічного сенсора / В.І. Грищенко, О.А. Нардід, К.Д. Розанова, М.І. Щетинський, Є.Й. Науменко, С.В. Дзядевич // Біополімери і клітина. — 2006. — Т. 22, № 3. — С. 236-242. — Бібліогр.: 11 назв. — укр., англ. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000736
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156586
dc.description.abstract Для пошуку шляхів тривалого зберігання біосенсорів за допомогою низьких температур вивчено вплив заморожування—відігрівання з різними швидкостями охолодження на структурний стан глюкозооксидази. Щоб запобігти втраті властивостей ферменту у процесі низькотемпературно­ го зберігання застосовано такі кріопротекторш гліцерин, 1, 2-пропандіол і ДМСО. Гліцерин і 1, 2-пропандіол виявилися придатнішими для низькотемпературного зберігання глюкозооксидазного сенсора, що дало змогу не лише забезпечити збереження білкової частини біосенсора, а й не порушити захисного шару поверхні біосенсора. uk_UA
dc.description.abstract The effect of freeze-thawing with various cooling rates on structural state of glucose oxidase using low temperatures has been studied for searching the ways of long-term preservation of biosensors. Such cryoprotectors as glycerol, 1,2-propane diol and DMSO were used for complete preservation of the enzyme properties in the process of low temperature preservation. The glycerol and 1,2-propane diol proved to be the most suitable for low temperature preservation of the glucose oxidase sensor that enabled to protect not only the protein part of biosensor but the biosensor protective surface as well. uk_UA
dc.description.abstract Для поиска путей длительного хранения биосенсоров при помощи низких температур изучено влияние замораживания— оттаивания с разными скоростями охлаждения на структур­ное состояние глюкозооксидази. Чтобы избежать утраты свойств фермента в процессе низкотемпературного хранения использованы следующие криопротекторы: глииерин, 1, 2-пропандиол и ДМСО. Глииерин и 1, 2-пропандиол оказались более пригодными для низкотемпературного хранения глюкозооксидазного сенсора, что дало возможность не только уберечь белковую часть біосенсора, но и не нарушить защитного слоя поверхности биосенсора. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Біоорганічна хімія uk_UA
dc.title Низькотемпературна стабілізація глюкозооксидази в складі біологічного сенсора uk_UA
dc.title.alternative Низкотемпературная стабилизация глкжозооксидазы в составе биологического сенсора uk_UA
dc.title.alternative Low-temperature stabilization of glucose oxidase as a component of biological sensor uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.152.1:57.043


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис