Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Вплив деяких біологічно активних речовин та ацетону на вміст хлорофілів у листях проростків томата і патисона in vitro

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Просандєєва, А.А.
dc.contributor.author Смирнова, М.В.
dc.contributor.author Горбатенко, І.Ю.
dc.date.accessioned 2019-06-18T11:23:30Z
dc.date.available 2019-06-18T11:23:30Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Вплив деяких біологічно активних речовин та ацетону на вміст хлорофілів у листях проростків томата і патисона in vitro / А.А. Проспандєєва, М.В. Смирнова, І.Ю. Горбатенко // Вiopolymers and Cell. — 2002. — Т. 18, № 6. — С. 496-499. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.00062D
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/156312
dc.description.abstract Представлено результати вивчення впливу деяких біологічно активних речовин (БАР), а саме – фітогормону кінетину, антиоксиданти іонолу при спільному та окремому введенні їх у живильне середовище для його оптимізації. Програмою Chem Office Pro встановлено подібність хімічної будови БАР (потенціалів іонізації, енергій граничних орбіталей, дипольних моментів). Доведено, що кінетин та іонол сприяють підвищенню вмісту хлорофілів у проростках томату (Licopersicon esculentum L.) при окремому їх внесенні їхня спільна дія зменшує вміст хлорофілів. Ацетон у концентрації 10 млі л достовірно підвищує вміст хлорофілів, а в концентрації 40–60 млі л – суху масу рослин патисона та кабака (Cucurbita реро L.) in vitro. uk_UA
dc.description.abstract Показана возможность повышения содержания хлорофиллов в проростках томата, кабачка и патиссона при введении в питательную среду определенных концентраций кинетина, антиоксиданта ионола и ацетона, Ацетон повышал содержа­ние сухой массы у патиссона и кабачка. Использование про­граммы Chem Office Pro дало возможность определить подобие химического строения молекул кинетина и ионола uk_UA
dc.description.abstract A possibility to increase the chlorophyll content in Ucopersicon esculentum L., Cucurbita pepo L. by certain concentrations of kinetin, antioxidant ionol, acetone in medium is shown. Acetone is shown to rise the dry matter content in Cucurbita pepo. A similarity in chemical structures of the kinetin and ionol molecules is revealed using the Chem Office Pro program. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Біополімери і клітина
dc.subject Структура та функції біополімерів uk_UA
dc.title Вплив деяких біологічно активних речовин та ацетону на вміст хлорофілів у листях проростків томата і патисона in vitro uk_UA
dc.title.alternative Effect of some biologically active substances and acetone on chlorophyll content in germ leaves of tomato and Cucurbitaceae in vitro uk_UA
dc.title.alternative Влияние некоторых биологически активных веществ и ацетона на содержание хлорофиллов в листьях проросшего томата и патиссона in vitro uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 581.74:635.621


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис