Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Кириченко, О.В. |
|
dc.contributor.author |
Перковська, Г.Ю. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-17T14:25:52Z |
|
dc.date.available |
2019-06-17T14:25:52Z |
|
dc.date.issued |
2005 |
|
dc.identifier.citation |
Вплив екзогенного лектину пшениці на вміст флавоноїдів та зміну лектинової активності у проростках пшениці за умов ультрафіолетового опромінення / О.В. Кириченко, Г.Ю. Перковська // Біополімери і клітина. — 2005. — Т. 21, № 5. — С. 413-418. — Бібліогр.: 16 назв. — укр. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7657 |
|
dc.identifier.other |
DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.000704 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/155849 |
|
dc.description.abstract |
Визначено, що УФ опромінення п'ятидобових проростків пшениці призводить до збільшення в них лектинової активності. Попередня обробка насіння пшениці лектином спричинила ще більше зростання лектинової активності як у паростках, так і в коренях проростків. Поряд з цим відмічено підвищення вмісту флавоноїдів у проростках пшениці. Виявлено дозозалежний ефект протекторної дії лектину пшениці на ранньому етапі онтогенезу рослин в умовах УФ опромінення. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Установлено, что УФ облучение пятисуточных проростков пшеницы приводит к увеличению в них лектиновой активности. Предварительная обработка семян лектином вызвала еше большее увеличение лектиновой активности как в стеблях, так и корнях проростков. Вместе с тем отмечено возрастание уровня содержания флавоноидов в проростках пшеницы Выявлен дозозависимый эффект протекторного действия экзогенного лектина пшеницы на раннем этапе онтогенеза под влиянием УФ излучения. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
UV-irradiation of 5-day wheat seedlings was shown to result in the increase in lectin activity. An additional induction of the lectin activity in both stems and roots of seedlings was found after the preliminary treatment of seeds by lectin. The apparent increase in the flavonoid contents in wheat seedlings was marked. The data obtained suggest that the exogenous wheat lectin protects the plants against UV-irradiation at early stage of ontogenesis in doze dependent manner. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Біополімери і клітина |
|
dc.subject |
Клітинна біологія |
uk_UA |
dc.title |
Вплив екзогенного лектину пшениці на вміст флавоноїдів та зміну лектинової активності у проростках пшениці за умов ультрафіолетового опромінення |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Влияние экзогенного лектина пшеницы на содержание флавоноидов и изменение лектиновой активности в проростках пшеницы под влиянием ультрафиолетового облучения |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Effect of endogenous wheat lectin on flavonoid content and change in lectin activity of wheat seedlings at UV-radiation |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
633:614.875:581.192 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті