Показати простий запис статті
dc.contributor.author |
Горлов, Ю.И. |
|
dc.contributor.author |
Кириллова, В.С. |
|
dc.contributor.author |
Жарова, Л.Г. |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-14T16:35:09Z |
|
dc.date.available |
2019-06-14T16:35:09Z |
|
dc.date.issued |
1987 |
|
dc.identifier.citation |
Роль перекисного окисления липидов в формировании компетентности дрожжевых протопластов к генетической трансформации / Ю.И. Горлов, В.С. Кириллова, Л.Г. Жарова // Биополимеры и клетка. — 1987. — Т. 3, № 3. — С. 139-142. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
0233-7657 |
|
dc.identifier.other |
DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001E3 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153805 |
|
dc.description.abstract |
С целью изучения роли мембранных процессов в механизме компетентности у дрожжей изучена взаимосвязь между уровнем перекисного окисления (ПО) липидов и эффективностью трансформации плазмидной ДНК у дрожжевых протопластов. Обнаружено, что формирование компетентности протопластов происходит на фоне повышения уровня ПО липидов. Ингибитор ПО синтетический антиоксидант ионол значительно снижает эффективность их трансформации. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Для вивчення ролі мембранних процесів у механізмі компетентності у дріжджів проаналізовано взаємозв’язок між рівнем перекисного окиснення (ПО) ліпідів та ефективністю трансформації плазмідної ДНК у дріжджових протопластів. Виявлено, що формування компетентності протопластів відбувається на фоні підвищення рівня ПО ліпідів. Інгібітор ПО синтетичний антиоксидант іонол значно знижує ефективність їх трансформації. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The induction of protoplast competence is found to occur against a background of an increase in the level of lipid peroxidation. The inhibitor of peroxidation of lipids (ionol, a synthetic antioxidant) considerably decreases the frequency of their transformation. |
uk_UA |
dc.language.iso |
ru |
uk_UA |
dc.publisher |
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України |
uk_UA |
dc.relation.ispartof |
Биополимеры и клетка |
|
dc.subject |
Краткие сообщения |
uk_UA |
dc.title |
Роль перекисного окисления липидов в формировании компетентности дрожжевых протопластов к генетической трансформации |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Роль перекисного окиснення ліпідів у формуванні компетентності дріжджових протопластів до генетичної трансформації |
uk_UA |
dc.title.alternative |
The role of lipid peroxidation in the formation of yeast protoplast competence to genetic transformation |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |
dc.status |
published earlier |
uk_UA |
dc.identifier.udc |
575.24.577.352 |
|
Файли у цій статті
Ця стаття з'являється у наступних колекціях
Показати простий запис статті