Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Роль перекисного окисления липидов в формировании компетентности дрожжевых протопластов к генетической трансформации

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Горлов, Ю.И.
dc.contributor.author Кириллова, В.С.
dc.contributor.author Жарова, Л.Г.
dc.date.accessioned 2019-06-14T16:35:09Z
dc.date.available 2019-06-14T16:35:09Z
dc.date.issued 1987
dc.identifier.citation Роль перекисного окисления липидов в формировании компетентности дрожжевых протопластов к генетической трансформации / Ю.И. Горлов, В.С. Кириллова, Л.Г. Жарова // Биополимеры и клетка. — 1987. — Т. 3, № 3. — С. 139-142. — Бібліогр.: 8 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI:http://dx.doi.org/10.7124/bc.0001E3
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153805
dc.description.abstract С целью изучения роли мембранных процессов в механизме компетентности у дрожжей изучена взаимосвязь между уровнем перекисного окисления (ПО) липидов и эффективностью трансформации плазмидной ДНК у дрожжевых протопластов. Обнаружено, что формирование компетентности протопластов происходит на фоне повышения уровня ПО липидов. Ингибитор ПО синтетический антиоксидант ионол значительно снижает эффективность их трансформации. uk_UA
dc.description.abstract Для вивчення ролі мембранних процесів у механізмі компетентності у дріжджів проаналізовано взаємозв’язок між рівнем перекисного окиснення (ПО) ліпідів та ефективністю трансформації плазмідної ДНК у дріжджових протопластів. Виявлено, що формування компетентності протопластів відбувається на фоні підвищення рівня ПО ліпідів. Інгібітор ПО синтетичний антиоксидант іонол значно знижує ефективність їх трансформації. uk_UA
dc.description.abstract The induction of protoplast competence is found to occur against a background of an increase in the level of lipid peroxidation. The inhibitor of peroxidation of lipids (ionol, a synthetic antioxidant) considerably decreases the frequency of their transformation. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Краткие сообщения uk_UA
dc.title Роль перекисного окисления липидов в формировании компетентности дрожжевых протопластов к генетической трансформации uk_UA
dc.title.alternative Роль перекисного окиснення ліпідів у формуванні компетентності дріжджових протопластів до генетичної трансформації uk_UA
dc.title.alternative The role of lipid peroxidation in the formation of yeast protoplast competence to genetic transformation uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 575.24.577.352


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис