Наукова електронна бібліотека
періодичних видань НАН України

Эффекты линоленовой кислоты и ее гидроксамового производного на 5-липоксигеназу

Репозиторій DSpace/Manakin

Показати простий запис статті

dc.contributor.author Бондаренко, Л.Б.
dc.contributor.author Огий, С.А.
dc.contributor.author Бутович, И.А.
dc.date.accessioned 2019-06-14T16:06:45Z
dc.date.available 2019-06-14T16:06:45Z
dc.date.issued 1996
dc.identifier.citation Эффекты линоленовой кислоты и ее гидроксамового производного на 5-липоксигеназу / Л.Б. Бондаренко, С.А. Огий, И.А. Бутович // Биополимеры и клетка. — 1996. — Т. 12, № 2. — С. 34-37. — Бібліогр.: 10 назв. — рос. uk_UA
dc.identifier.issn 0233-7657
dc.identifier.other DOI: http://dx.doi.org/10.7124/bc.00041E
dc.identifier.uri http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/153782
dc.description.abstract В экспериментах с использованием мицеллярной системы in vitro было проведено сравнительное изучение влияния лшюлевой и линоленовой кислот, а также их гидроксаматов на 5-липоксигеназу из клубней картофеля. Установлено, что мень­шая по сравнению с линолевой кислотой эффективность линоленовой кислоты в качестве субстрата 5-липоксигеназы коррелирует с меньшим относительно ли­нолеат-гидроксамовой кислоты ингибирующим влиянием линоленат-гидроксамовой кислоты на данный фермент. При этом эффект исследуемых соединений зависел от рН среды и концентрации субстрата. uk_UA
dc.description.abstract В експериментах з використанням міцелярної системи in vitro було здійснено порівняльне вивчення впливу лінолевої та ліноленової кислот, а також їх гідроксамових похідних на 5-ліпоксигеназу з бульб картоплі. Встановлено, що менша порівняно з лінолевою кислотою ефективність ліноленової кислоти як субстрату 5-ліпоксигенази корелює з меншим відносно лінолеат-гідроксамовоїкислоти інгібуючим впливом ліноленат-гідроксамової кислоти на даний фермент. При цьому ефект досліджуваних сполук залежав від рН середовища і концентрації субстрату. uk_UA
dc.description.abstract In experiments with micellar in vitro system comparative study oflinoleic and linolenic acids and also their hydroxamic derivatives effects on 5-lipoxygenase from potato tubers was carried out. It was shown that less effectivness of linolenic acid as substrate of 5-lipoxygenase (in comparison with linoleic acid) correlated with less inhibitory effect oflinolenate hydroxamic acid (in comparison with linoleate hydroxamic acid) on this enzyme. Effects of investigated compounds depended on pH and substrate concentrations. uk_UA
dc.language.iso ru uk_UA
dc.publisher Інститут молекулярної біології і генетики НАН України uk_UA
dc.relation.ispartof Биополимеры и клетка
dc.subject Структура и функции биополимеров uk_UA
dc.title Эффекты линоленовой кислоты и ее гидроксамового производного на 5-липоксигеназу uk_UA
dc.title.alternative Ефекти ліноленової кислоти та її гідроксамового похідного на 5-лігоксигеназу uk_UA
dc.title.alternative Effect of linolenic acid and its hydroxamic derivative on 5-lipoxygenase uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.status published earlier uk_UA
dc.identifier.udc 577.161.2


Файли у цій статті

Ця стаття з'являється у наступних колекціях

Показати простий запис статті

Пошук


Розширений пошук

Перегляд

Мій обліковий запис